Sommige journalisten en aankopers noemen Ventura al eens lachend "De Hoek van Holland". Maar het is veel meer dan dat. Zo'n 30 nationaliteiten stellen tentoon in Ventura Lambrate 2013 maar vooral ook heel wat Belgen. Wij gingen op bezoek. De meest gefotografeerde werk zal zeker Muller Van Severen, bij Valerie_traan gallerie zijn. Het sympathieke duo presenteert hun fantastische meubelen in hetzelfde gebouw waar je ook de installaties van Z33 vindt. Die laatste installaties zijn dan weer een kunstige verademing in de design overkill waar je al eens durft in terechtkomen in Milaan.

In Ventura At Work kom je de guerilla-installatie van Milan Verstraete voor KASK tegen. Zijn banken maak je vast aan een paal in een paar seconden. Maar ook Atelier Bonk was er aan het werk. Tim & Stefaan maakten er een stalen installatie waarop Strook (Stefaan) een van zijn bekende tekeningen aan het maken is. Elke dag zie je wat meer van het resultaat.

In de Ventura Warehouse kwamen we KASK nog eens tegen, maar ook de Moozeum & Cultuurplatform Design die samen een nieuw label oprichtten. Bij hen vind je onder andere het werk van Kuppers & Wuytens en Veerle Van Overloop. Een veelbelovend project waar zelfs een receptenboekje bij hoort waar elke ontwerper een eigen receptje voor maakte.

Natuurlijk ook wat van de jonge garde zoals Maria Scarpulla, Ministry of Mass en Stijn Ruys/Guilielmus.

Wij dromen al van een grote Belgische hal op Ventura Lambrate volgend jaar!

Strijder Bert

Sommige journalisten en aankopers noemen Ventura al eens lachend "De Hoek van Holland". Maar het is veel meer dan dat. Zo'n 30 nationaliteiten stellen tentoon in Ventura Lambrate 2013 maar vooral ook heel wat Belgen. Wij gingen op bezoek. De meest gefotografeerde werk zal zeker Muller Van Severen, bij Valerie_traan gallerie zijn. Het sympathieke duo presenteert hun fantastische meubelen in hetzelfde gebouw waar je ook de installaties van Z33 vindt. Die laatste installaties zijn dan weer een kunstige verademing in de design overkill waar je al eens durft in terechtkomen in Milaan. In Ventura At Work kom je de guerilla-installatie van Milan Verstraete voor KASK tegen. Zijn banken maak je vast aan een paal in een paar seconden. Maar ook Atelier Bonk was er aan het werk. Tim & Stefaan maakten er een stalen installatie waarop Strook (Stefaan) een van zijn bekende tekeningen aan het maken is. Elke dag zie je wat meer van het resultaat. In de Ventura Warehouse kwamen we KASK nog eens tegen, maar ook de Moozeum & Cultuurplatform Design die samen een nieuw label oprichtten. Bij hen vind je onder andere het werk van Kuppers & Wuytens en Veerle Van Overloop. Een veelbelovend project waar zelfs een receptenboekje bij hoort waar elke ontwerper een eigen receptje voor maakte. Natuurlijk ook wat van de jonge garde zoals Maria Scarpulla, Ministry of Mass en Stijn Ruys/Guilielmus. Wij dromen al van een grote Belgische hal op Ventura Lambrate volgend jaar! Strijder Bert