Gisteren zaten op we op kruissnelheid. Dat moest wel want wij robots hadden het strakke plan om zoveel mogelijk te zien in de stad. Met wat straffe zon op ons gezicht ging dat net zo snel.

Gelukkig kwamen we al snel tot rust in de fantastische ruimtes van Rossana Orlandi. Als er trouwens al een trend is in Milaan (waar wij nog niet van overtuigd zijn), dan is het dat planten weer kunnen. De overdekte binnentuin bij Orlandi bevestigt dat. Wij vielen er op het werk van Muller Van Severen, Scholten & Baijings maar vooral ook sterk werk uit van jonge Deense ontwerpers.

Dan de stad in. De schoonheid van Milaan zit in de binnentuinen. Het is ook daar dat we de pebblestones installatie van Nendo zagen. Maar de binnentuin die het mooiste werk verbergt is die waar Ecal (een designschool uit Lausanne) herbergt. Studenten worden daar opgeleid om Luxury Goods maar ook heel eenvoudige producten te ontwerpen. Ieder jaar opnieuw is hun plek in Via Dell'Orso een sterk statement en dat is dit jaar niet anders. We kijken al uit naar volgend jaar.

Vlak om de hoek gaan we naar Italiaanse lieveling Moroso. Dit jaar werkten ze samen met Kvadrat. Hun installatie - ook al met planten - is een schot in de roos.

Om af te sluiten gingen we bij Wallpaper en Droog langs. Wallpaper koos dit jaar van craftsmanship en toonde samenwerkingen tussen veelbelovende ontwerpers en bedrijven. Zeker en vast een interessante piste voor Belgische bedrijven om met onze ontwerpers te ontdekken. Ze mogen ons mailen!

Bij Droog zagen we naast ideeën dit jaar ook nieuwe producten. Het resultaat is heel erg Droog maar wij hielden er toch van.

En vandaag en morgen maken we ons op voor een stevige volkstoeloop. Het is hier 23° en de zon schijnt volop. Omdat we binnenkort naar het regenachtige België terug moeten halen we vanavond de barbecue boven op ons terras. Of dat betrouwbare foto's oplevert zie je morgen.

Yves Robot

Gisteren zaten op we op kruissnelheid. Dat moest wel want wij robots hadden het strakke plan om zoveel mogelijk te zien in de stad. Met wat straffe zon op ons gezicht ging dat net zo snel. Gelukkig kwamen we al snel tot rust in de fantastische ruimtes van Rossana Orlandi. Als er trouwens al een trend is in Milaan (waar wij nog niet van overtuigd zijn), dan is het dat planten weer kunnen. De overdekte binnentuin bij Orlandi bevestigt dat. Wij vielen er op het werk van Muller Van Severen, Scholten & Baijings maar vooral ook sterk werk uit van jonge Deense ontwerpers. Dan de stad in. De schoonheid van Milaan zit in de binnentuinen. Het is ook daar dat we de pebblestones installatie van Nendo zagen. Maar de binnentuin die het mooiste werk verbergt is die waar Ecal (een designschool uit Lausanne) herbergt. Studenten worden daar opgeleid om Luxury Goods maar ook heel eenvoudige producten te ontwerpen. Ieder jaar opnieuw is hun plek in Via Dell'Orso een sterk statement en dat is dit jaar niet anders. We kijken al uit naar volgend jaar. Vlak om de hoek gaan we naar Italiaanse lieveling Moroso. Dit jaar werkten ze samen met Kvadrat. Hun installatie - ook al met planten - is een schot in de roos. Om af te sluiten gingen we bij Wallpaper en Droog langs. Wallpaper koos dit jaar van craftsmanship en toonde samenwerkingen tussen veelbelovende ontwerpers en bedrijven. Zeker en vast een interessante piste voor Belgische bedrijven om met onze ontwerpers te ontdekken. Ze mogen ons mailen! Bij Droog zagen we naast ideeën dit jaar ook nieuwe producten. Het resultaat is heel erg Droog maar wij hielden er toch van. En vandaag en morgen maken we ons op voor een stevige volkstoeloop. Het is hier 23° en de zon schijnt volop. Omdat we binnenkort naar het regenachtige België terug moeten halen we vanavond de barbecue boven op ons terras. Of dat betrouwbare foto's oplevert zie je morgen. Yves Robot