Wat krijg je als je een klein mannetje ('dom') combineert met een klein boompje ('bonsaï')? Een 'domsaï'. De domsaï is de recentste creatie van Italiaans designer Matteo Cibic voor het label Monotono.

Het lijkt wat op een astronaut met cactushoofd. Toch is het niet zomaar een variant op de tamagochi. De domsai is handgemaakt uit wit keramiek en glas en dus een stuk exclusiever. Hij wordt niet in serie geproduceerd. Een origineel exemplaar kost 100 euro. Een 'golden' versie 500 euro.

Caroline Lallemand/Ann Heylens.

Te koop via de site van Monotono en op www.artaban.com.

Wat krijg je als je een klein mannetje ('dom') combineert met een klein boompje ('bonsaï')? Een 'domsaï'. De domsaï is de recentste creatie van Italiaans designer Matteo Cibic voor het label Monotono. Het lijkt wat op een astronaut met cactushoofd. Toch is het niet zomaar een variant op de tamagochi. De domsai is handgemaakt uit wit keramiek en glas en dus een stuk exclusiever. Hij wordt niet in serie geproduceerd. Een origineel exemplaar kost 100 euro. Een 'golden' versie 500 euro.Caroline Lallemand/Ann Heylens. Te koop via de site van Monotono en op www.artaban.com.