Vandaag worden de Unica Dagen van het Finse glas- en keramiekmerk Iittala ingeluid. Dat betekent dat het huis vier dagen lang (vanaf vandaag 26 maart tot zaterdag 29 maart) een gelimiteerde collectie verzamelaarstukken aanbiedt.

Deze editie is er nieuw glaswerk van kunstenaar Oiva Toika (de ontwerper achter de bekende vogels) en verder wordt Tapio Wirkkala geÃ"erd, sinds de jaren '50 een gevestigde naam in Fins glaswerk. Verschillende objecten van zijn hand verschijnen nu in beperkte editie. Er is het ruwe dienblad Ice Float, duidelijk geïnspireerd door ijs en sneeuw, de Ovalisvaas wordt uitgebracht in zwart of rood en kleine glassculpturen die aandoen als kandelaars vallen op door retrokleuren en een strakke, maar elegante vorm.

De verschillende collector's items verschijnen in een heel beperkte oplage, van 50 tot 200 stukken, en zijn genummerd. In ons land kunt u terecht bij de Iittalawinkel in de Korte Gasthuisstraat 24 in Antwerpen.

Onze favorieten:
Kaahko Bird by Olivia Toika: 179 euro
Ijsboot by Tapio Wirkkala: 229 euro
Rode Ovalis Vaas by Tapio Wirkkala: 249 euro
Object by Tapio Wirkkala: 1190 euro

Reuben Lefevere

Info: www.iittala.com, tel: 03 213 25 17

Vandaag worden de Unica Dagen van het Finse glas- en keramiekmerk Iittala ingeluid. Dat betekent dat het huis vier dagen lang (vanaf vandaag 26 maart tot zaterdag 29 maart) een gelimiteerde collectie verzamelaarstukken aanbiedt. Deze editie is er nieuw glaswerk van kunstenaar Oiva Toika (de ontwerper achter de bekende vogels) en verder wordt Tapio Wirkkala geÃ"erd, sinds de jaren '50 een gevestigde naam in Fins glaswerk. Verschillende objecten van zijn hand verschijnen nu in beperkte editie. Er is het ruwe dienblad Ice Float, duidelijk geïnspireerd door ijs en sneeuw, de Ovalisvaas wordt uitgebracht in zwart of rood en kleine glassculpturen die aandoen als kandelaars vallen op door retrokleuren en een strakke, maar elegante vorm. De verschillende collector's items verschijnen in een heel beperkte oplage, van 50 tot 200 stukken, en zijn genummerd. In ons land kunt u terecht bij de Iittalawinkel in de Korte Gasthuisstraat 24 in Antwerpen.Onze favorieten:Kaahko Bird by Olivia Toika: 179 euroIjsboot by Tapio Wirkkala: 229 euroRode Ovalis Vaas by Tapio Wirkkala: 249 euroObject by Tapio Wirkkala: 1190 euroReuben Lefevere Info: www.iittala.com, tel: 03 213 25 17