In Milaan lanceerde de jonge Belg Ben Steensels de 'Ben in bad'-badkuip voor de Limburgse sanitaire specialist Lambrechts. Het bad ziet er futuristisch uit, maar werd in de eerste plaats volgens ergonomische principes bedacht.

Op de rugzijde van het bad is een verwarming voorzien. Het is dus niet meer nodig om het bad telkens bij te vullen met warm water. 'Ben in Bad' heeft daardoor een hoog Hammamgehalte. Door de aparte ruimte achter de hoofdsteun wordt ook het haarwaswater apart opgevangen en blijft het badwater proper. Bovendien kan het bad ook leuk zijn voor peuters. Door het golvende design hebben zij leuke schuifvlakken om mee te spelen.

En tenslotte niet onbelangrijk: het bad is ecologisch want er is slechts 95 liter water nodig om helemaal ondergedompeld te zijn.

Steensels werd bij de uitwerking van zijn idee begeleid door architect Bart Lens.

Leen Creve.

Info: vanaf 7999 euro (excl. btw).

In Milaan lanceerde de jonge Belg Ben Steensels de 'Ben in bad'-badkuip voor de Limburgse sanitaire specialist Lambrechts. Het bad ziet er futuristisch uit, maar werd in de eerste plaats volgens ergonomische principes bedacht.Op de rugzijde van het bad is een verwarming voorzien. Het is dus niet meer nodig om het bad telkens bij te vullen met warm water. 'Ben in Bad' heeft daardoor een hoog Hammamgehalte. Door de aparte ruimte achter de hoofdsteun wordt ook het haarwaswater apart opgevangen en blijft het badwater proper. Bovendien kan het bad ook leuk zijn voor peuters. Door het golvende design hebben zij leuke schuifvlakken om mee te spelen. En tenslotte niet onbelangrijk: het bad is ecologisch want er is slechts 95 liter water nodig om helemaal ondergedompeld te zijn. Steensels werd bij de uitwerking van zijn idee begeleid door architect Bart Lens.Leen Creve.Info: vanaf 7999 euro (excl. btw).