Belgisch interieurplatform Roomin wil mensen voorzien van inspiratie én informatie

© Roomin

Roomin herbergt een zorgvuldig gecureerde selectie van kwalitatieve beelden van inspirerende interieurs, voorzien van zoveel mogelijk informatie. Omdat niets frustrerenders is dan een mooie eettafel te pinnen, zonder te weten waar je hem kan aankopen.

Wij zijn alvast schuldig en u vast ook: volgeladen Pinterestboards vol inspirationele foto’s die misschien wel heel mooi zijn, maar waar je eigenlijk bijzonder weinig aan hebt. Op Pinterest zwerven immers heel wat repins van repins van repins rond, beelden die zodanig veel mensen al gepind en toegevoegd hebben dat de originele informatie en bron al lang verdwenen zijn en je overblijft met een foto met de caption “I love this green sofa!”. Emotioneel is het wel, maar praktisch niet zozeer.

Ziehier allicht de frustratie van waaruit Roomin ontstond. Roomin is een interieurinspiratieplatform ontsproten aan het gecombineerde brein en gusto van Stéphanie Duval en Nele Pieters. Waar het bij Pinterest bij plaatjesklikken blijft, wil Roomin je zowel online als offline alle informatie en inspiratie geven om zelf je huis te kunnen inrichten zoals je dat altijd al wilde.

De databank wordt zorgvuldig gecureerd door interieurliefhebbers en -architecten waardoor het een verzameling kwaliteitsbeelden betreft van échte interieurs waarin échte mensen wonen. Het Roomin team gaat bij deze mensen op bezoek, maakt er hoogwaardige foto’s en verzamelt zoveel mogelijk informatie – van het merk van de sofa over de kleur verf in de hal tot waar je al deze spullen kan aanschaffen. Je kan de beelden filteren op basis van kleur, van stijl of van kamer en beelden en de bijhorende informatie opslaan. Roomin zal dagelijks geupdate worden met nieuwe interieurs en insiders zodat het aanbod blijft groeien.

Belgisch interieurplatform Roomin wil mensen voorzien van inspiratie én informatie
© Roomin

Ook offline wil Roomin mensen inspireren. Twee keer per jaar opent het platform een ervaringsappartement dat telkens ingericht zal worden door een interieurarchitect. Op die manier kunnen zowel het werk van de architect als de gebruikte voorwerpen en kleuren in de verf gezet worden. Van 1 april tot 19 juni 2016 opent het eerste ervaringsappartement de deuren in Antwerpen, boven hotspot St Vincents. Het appartement werd ingericht door interieurarchitect Sofie Vertongen, die je waarschijnlijk ook wel kent van haar plantenshop Phyt. Mensen zijn vrij om het appartement te bezoeken, vragen te stellen, de spullen aan te raken en te kopen.

Extra fijn: in het Roomin appartement zullen ook workshops gegeven worden Schrijf je in voor een van de zondagsessies ‘woonkameryoga’, of doe mee aan een van de inspirerende workshops op donderdagavond. Elk event werd in elkaar gestoken om je nog meer te inspireren het beste uit je leven en je thuis te halen. Alle info op www.roomin.be

Het Roomin ervaringsappartement is elke donderdag tot en met zondag vanaf 1 april tot 19 juni 2016 geopend, boven St.Vincents Kleine Markt 13 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content