BelgiÃ"toont zich van zijn mooiste kant in het Zuid-Franse Saint-Etienne, waar deze week de tiende editie van de BiÃ"nnale Internationaal Design opent. Veertien Belgische ontwerpers met buitenlandse roots stellen er zich voor in een verhelderende scenografie van Venlet Interior Architecture. Die vertelt hoe ons land geworden is wat het is: onze geopolitieke geschiedenis en de taalgrens, maar ook recentere immigratiestromen.

Het project wordt door de verschillende gemeenschappen en hun designinstituten ondersteund en biedt zowel bekende als nieuwe namen. Onder de veertien vinden we onder meer Danny Venlet (geboren in AustraliÃ"uit Nederlandse ouders), Karim Osmani (zijn ouders komen uit TunesiÃ"en Algerije) en Nedda El-Asmar, dochter van een Palestijnse vader.

Een nieuwkomer is onder meer textielontwerpster Julie Krakowski, die Poolse grootouders heeft en vorig jaar afstudeerde aan La Cambre in Brussel. Een andere jonge belofte is interieurvormgever Norayr Khachatryan, vorig jaar afgezwaaid aan de Sint-Lukas Hogeschool. De N7-tafel van de in ArmeniÃ"geboren Mechelaar werd meteen in productie genomen door Casamania by Frezza.

Wim Denolf

La Belgique des autres / Het BelgiÃ"van de anderen, van 15 tot 30 november in het Cité du Design, Manufacture / Batiment H, Saint-Etienne.

BelgiÃ"toont zich van zijn mooiste kant in het Zuid-Franse Saint-Etienne, waar deze week de tiende editie van de BiÃ"nnale Internationaal Design opent. Veertien Belgische ontwerpers met buitenlandse roots stellen er zich voor in een verhelderende scenografie van Venlet Interior Architecture. Die vertelt hoe ons land geworden is wat het is: onze geopolitieke geschiedenis en de taalgrens, maar ook recentere immigratiestromen. Het project wordt door de verschillende gemeenschappen en hun designinstituten ondersteund en biedt zowel bekende als nieuwe namen. Onder de veertien vinden we onder meer Danny Venlet (geboren in AustraliÃ"uit Nederlandse ouders), Karim Osmani (zijn ouders komen uit TunesiÃ"en Algerije) en Nedda El-Asmar, dochter van een Palestijnse vader. Een nieuwkomer is onder meer textielontwerpster Julie Krakowski, die Poolse grootouders heeft en vorig jaar afstudeerde aan La Cambre in Brussel. Een andere jonge belofte is interieurvormgever Norayr Khachatryan, vorig jaar afgezwaaid aan de Sint-Lukas Hogeschool. De N7-tafel van de in ArmeniÃ"geboren Mechelaar werd meteen in productie genomen door Casamania by Frezza.Wim Denolf La Belgique des autres / Het BelgiÃ"van de anderen, van 15 tot 30 november in het Cité du Design, Manufacture / Batiment H, Saint-Etienne.