Studio Arne Quinze heeft voor het eerst een modewinkel ingericht. De studio van de Belgische designer-kunstenaar tekende het interieur van boetiek Ferrer in Nieuwpoort, een concept store met verscheidene designermerken.

Contrast vormt het thema. Dat uit zich in het gebruik van materialen: zacht en verfijnd versus hard en ruw, sjiek in contrast met sober, textiel tegenover plastic. Verder deelden de ontwerpers de open ruimte op met tapijt en 'mysterieuze' gordijnen om een aantal eilanden van textiel te creÃ"ren. Fonkelende kristallen geknoopt in hangende koorden bakenen ze af.

De ontwerpstudio van Arne Quinze verwierf faam met een breed scala aan prestigieuze projecten. Zo gaf de 36-jarige Kortrijkzaan onder andere vorm aan de bibliotheek van Seattle en Hotel Fox in Kopenhagen. Dichter bij huis tekende hij mee aan het Brussels Meeting Centre en nam hij een apotheek in Oudenaarde onder handen. "Cityscape", het houten kunstwerk aan de Brusselse Gulden Vlieslaan, is eveneens van zijn hand. Het modepad bewandelde hij nog niet vaak. Wel tekende hij dit jaar in opdracht van het Japanse label Onitsuka Tiger de sneakercollectie FLUQS.

Ann Heylens.

Studio Arne Quinze heeft voor het eerst een modewinkel ingericht. De studio van de Belgische designer-kunstenaar tekende het interieur van boetiek Ferrer in Nieuwpoort, een concept store met verscheidene designermerken. Contrast vormt het thema. Dat uit zich in het gebruik van materialen: zacht en verfijnd versus hard en ruw, sjiek in contrast met sober, textiel tegenover plastic. Verder deelden de ontwerpers de open ruimte op met tapijt en 'mysterieuze' gordijnen om een aantal eilanden van textiel te creÃ"ren. Fonkelende kristallen geknoopt in hangende koorden bakenen ze af. De ontwerpstudio van Arne Quinze verwierf faam met een breed scala aan prestigieuze projecten. Zo gaf de 36-jarige Kortrijkzaan onder andere vorm aan de bibliotheek van Seattle en Hotel Fox in Kopenhagen. Dichter bij huis tekende hij mee aan het Brussels Meeting Centre en nam hij een apotheek in Oudenaarde onder handen. "Cityscape", het houten kunstwerk aan de Brusselse Gulden Vlieslaan, is eveneens van zijn hand. Het modepad bewandelde hij nog niet vaak. Wel tekende hij dit jaar in opdracht van het Japanse label Onitsuka Tiger de sneakercollectie FLUQS.Ann Heylens.