Rotterdam kreeg twee terug een gebouw van Rem Koolhaas, De Rotterdammer. Vorige jaar opende De Markthal waar je eten koopt en ook eten kunt in een bijzonder monumentale hal waar de hele wereld naartoe komt kijken.

Ondertussen werd er voor de voetgangers een grote houten brug gebouwd, over een drukke weg, die het Centraal Station verbindt met een park. Het is een hedendaagse circulatie die functioneel én mooi is. Deze Luchtsingel wordt op de Dag van de Architectuur, zaterdag 20 juni geopend met een picknick! Op die dag staan alle belangrijke gebouwen van de stad open. Je kunt zelfs de prachtige Van Nellefabriek gaan bewonderen. Kortom dit wordt het dagje Rotterdam. Neem je fiets maar mee om je snel te kunnen verplaatsen, want het is al bij al een grote stad! Alles is toegankelijk van 10 tot 23 uur. www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl.

Piet Swimberghe

Rotterdam kreeg twee terug een gebouw van Rem Koolhaas, De Rotterdammer. Vorige jaar opende De Markthal waar je eten koopt en ook eten kunt in een bijzonder monumentale hal waar de hele wereld naartoe komt kijken. Ondertussen werd er voor de voetgangers een grote houten brug gebouwd, over een drukke weg, die het Centraal Station verbindt met een park. Het is een hedendaagse circulatie die functioneel én mooi is. Deze Luchtsingel wordt op de Dag van de Architectuur, zaterdag 20 juni geopend met een picknick! Op die dag staan alle belangrijke gebouwen van de stad open. Je kunt zelfs de prachtige Van Nellefabriek gaan bewonderen. Kortom dit wordt het dagje Rotterdam. Neem je fiets maar mee om je snel te kunnen verplaatsen, want het is al bij al een grote stad! Alles is toegankelijk van 10 tot 23 uur. www.dagvandearchitectuur-rotterdam.nl.Piet Swimberghe