In Kopenhagen werd er een serre in geodetische vorm over een woonhuis voor een gezin van vier gebouwd als experiment. Ze lieten zich inspireren door de toekomstvisie van Bucky Fuller.

De Deense architecten Kristoffer Tejlgaard en Benny Jepsen gingen de uitdaging aan om de conventionele manier van wonen te herdenken. De dome wordt in het ontwerp beschouwd als een derde ruimte tussen binnenshuis en buiten. Het vormt een buffer die het huis beschermt en waardoor er minder middelen moeten gebruikt worden tijdens de bouw. Er wordt ook geen lijm of andere chemische producten gebruikt tijdens het bouwen van het woonhuis.

Het concept van Fuller werd bedacht in de tijd van de hippiegemeenschap, maar wordt stilaan terug populair. We moeten immers nadenken over nieuwe, creatieve manieren van (samen)wonen in de vervuilde steden. Wie weet wonen we binnenkort wel allemaal in een GeoDome.

(LP)

In Kopenhagen werd er een serre in geodetische vorm over een woonhuis voor een gezin van vier gebouwd als experiment. Ze lieten zich inspireren door de toekomstvisie van Bucky Fuller. De Deense architecten Kristoffer Tejlgaard en Benny Jepsen gingen de uitdaging aan om de conventionele manier van wonen te herdenken. De dome wordt in het ontwerp beschouwd als een derde ruimte tussen binnenshuis en buiten. Het vormt een buffer die het huis beschermt en waardoor er minder middelen moeten gebruikt worden tijdens de bouw. Er wordt ook geen lijm of andere chemische producten gebruikt tijdens het bouwen van het woonhuis.Het concept van Fuller werd bedacht in de tijd van de hippiegemeenschap, maar wordt stilaan terug populair. We moeten immers nadenken over nieuwe, creatieve manieren van (samen)wonen in de vervuilde steden. Wie weet wonen we binnenkort wel allemaal in een GeoDome. (LP)