Marie Granmar, Charles Sacilotto en hun zoontje wonen in een wel erg apart huis. In eerste instantie wilden ze een nieuw huis neerplanten in de buurt van Stockholm, maar omdat de grond schaars was, verbouwden ze een bestaand zomerhuisje. Dankzij de serre rond hun woonst worden ze niet beïnvloed door de buitentemperaturen en kunnen ze mediterraanse groenten en fruit kweken zoals tomaten, vijgen en komkommers.

Het huis is niet aangesloten op het rioolnetwerk, maar ook daar hebben ze iets op gevonden. De man des huizes is ingenieur van opleiding en bedacht een eigen systeem voor het afval van de wc's. Hij zorgt ervoor dat de uitwerpselen uiteindelijk compost worden dankzij een filtersysteem. Ontdek in de video hoe ze dit concreet aanpakken.

(LP)

Marie Granmar, Charles Sacilotto en hun zoontje wonen in een wel erg apart huis. In eerste instantie wilden ze een nieuw huis neerplanten in de buurt van Stockholm, maar omdat de grond schaars was, verbouwden ze een bestaand zomerhuisje. Dankzij de serre rond hun woonst worden ze niet beïnvloed door de buitentemperaturen en kunnen ze mediterraanse groenten en fruit kweken zoals tomaten, vijgen en komkommers. Het huis is niet aangesloten op het rioolnetwerk, maar ook daar hebben ze iets op gevonden. De man des huizes is ingenieur van opleiding en bedacht een eigen systeem voor het afval van de wc's. Hij zorgt ervoor dat de uitwerpselen uiteindelijk compost worden dankzij een filtersysteem. Ontdek in de video hoe ze dit concreet aanpakken. (LP)