De organisatoren van de Venice Architecture Biennale hebben officieel bevestigd dat de spraakmakende Nederlandse architect Rem Koolhaas aangesteld wordt als directeur van de volgende editie van de architectuurbiënnale in Venetië.

De directie van la Biennale di Venezia, voorgezeten door Paolo Baratta, kwam op 8 januari samen in hun hoofdkantoren en stelde na beraad Rem Koolhaas aan als directeur voor de 14de editie van de architectuurbiënnale.

Wat het thema zal zijn van de 2014 editie van de tweejaarlijkse internationale architectuurmanifestatie is nog niet gekend. Koolhaas, bekend als uitvinder van de term 'Generic City', reageerde als volgt op het nieuws: 'We want to give a new look to the basic elements of architecture - used by any architect, anywhere and at any time - to see if we can discover something new about architecture.' De biënnale zal een zoektocht zijn naar nieuwe ontdekkingen omtrent architectuur in het algemeen. Koolhaas is dus van zin om deze gelegenheid aan te grijpen als een kans om architectuur te herdenken.

De vorige editie werd gehouden onder toezicht van David Chipperfield. De Britse architect koos als thema 'Common Ground' en de biënnale was gekarakteriseerd door collaboratie en sociaalgerichte projecten. Er wordt verwacht dat, Koolhaas kennende, de 2014 biënnale nog radicaler en gedurfder zal zijn dan zijn voorgangers. (LP)

De organisatoren van de Venice Architecture Biennale hebben officieel bevestigd dat de spraakmakende Nederlandse architect Rem Koolhaas aangesteld wordt als directeur van de volgende editie van de architectuurbiënnale in Venetië. De directie van la Biennale di Venezia, voorgezeten door Paolo Baratta, kwam op 8 januari samen in hun hoofdkantoren en stelde na beraad Rem Koolhaas aan als directeur voor de 14de editie van de architectuurbiënnale. Wat het thema zal zijn van de 2014 editie van de tweejaarlijkse internationale architectuurmanifestatie is nog niet gekend. Koolhaas, bekend als uitvinder van de term 'Generic City', reageerde als volgt op het nieuws: 'We want to give a new look to the basic elements of architecture - used by any architect, anywhere and at any time - to see if we can discover something new about architecture.' De biënnale zal een zoektocht zijn naar nieuwe ontdekkingen omtrent architectuur in het algemeen. Koolhaas is dus van zin om deze gelegenheid aan te grijpen als een kans om architectuur te herdenken. De vorige editie werd gehouden onder toezicht van David Chipperfield. De Britse architect koos als thema 'Common Ground' en de biënnale was gekarakteriseerd door collaboratie en sociaalgerichte projecten. Er wordt verwacht dat, Koolhaas kennende, de 2014 biënnale nog radicaler en gedurfder zal zijn dan zijn voorgangers. (LP)