Ondanks het afscheid van Steve Jobs als CEO van computergigant Apple staat het bedrijf geen seconde stil. Het ontwerp voor het gigantische, nieuwe Apple-hoofdkantoor werd enkele dagen geleden voorgesteld.

Het nieuwe kantoor, van de hand van het gerenommeerde architectenbureau Foster and Partners, zal gebouwd worden in het Californische Cupertino. De campus moet de werkplaats worden voor dertienduizend medewerkers. De ringvormige, glazen constructie heeft veel weg van een ruimteschip, 'het Apple-moederschip', en zal werkruimtes, auditoria, een fitnesscentrum en een vierlagige ondergrondse garage bevatten.

Naast een indrukwekkend design valt het ontwerp ook op door zijn milieuvriendelijkheid. Midden in de 'kantorenring' wordt een groot park aangelegd, met meer dan 2000 bomen. De plaats zal groene energie als voornaamste energiebron hebben.

Of Jobs, die al jarenlang sukkelt met gezondheidsproblemen, zelf nog lang zal kunnen genieten van dit architecturale meesterwerk, valt echter af te wachten. (AH)

Ondanks het afscheid van Steve Jobs als CEO van computergigant Apple staat het bedrijf geen seconde stil. Het ontwerp voor het gigantische, nieuwe Apple-hoofdkantoor werd enkele dagen geleden voorgesteld. Het nieuwe kantoor, van de hand van het gerenommeerde architectenbureau Foster and Partners, zal gebouwd worden in het Californische Cupertino. De campus moet de werkplaats worden voor dertienduizend medewerkers. De ringvormige, glazen constructie heeft veel weg van een ruimteschip, 'het Apple-moederschip', en zal werkruimtes, auditoria, een fitnesscentrum en een vierlagige ondergrondse garage bevatten. Naast een indrukwekkend design valt het ontwerp ook op door zijn milieuvriendelijkheid. Midden in de 'kantorenring' wordt een groot park aangelegd, met meer dan 2000 bomen. De plaats zal groene energie als voornaamste energiebron hebben. Of Jobs, die al jarenlang sukkelt met gezondheidsproblemen, zelf nog lang zal kunnen genieten van dit architecturale meesterwerk, valt echter af te wachten. (AH)