Kasteel van Chimay opgefrist

© Nathalie Gabay

Even tijd voor een ommetje? Bezoek dan het kasteel van Chimay dat zopas helemaal werd hersteld en zijn deuren wijd opent voor het publiek.

Even tijd voor een ommetje? Bezoek dan het kasteel van Chimay dat zopas helemaal werd hersteld en zijn deuren wijd opent voor het publiek. Zo wordt deze prinselijke burcht een van de toeristische toppers van Wallonië.
In het kasteel van Chimay moet de tijd wel even halt houden, want het imposante bouwwerk wordt al 1000 jaar bewoond door de prinsen van Chimay. Het landgoed trotseerde oorlogen en zeven branden, maar werd steeds goed onderhouden en kreeg nu een flinke opknapbeurt. Vijf grote ruimtes worden opgesteld voor het publiek, onder meer de grote inkomhal, de zaal van de wacht, het portrettengalerij en het theater.

Deze ruimtes werden opgefrist in samenwerking met het Britse bedrijf Watts of Westminster, waarvan Marie-Séverine de Caraman Chimay de directrice is. Ze woont in Brugge, maar werkt in London waar ze dit beroemde bedrijf runt. Watts of Westminster levert stoffen, behangsel en passement aan de hele wereld, van het Casino van Monte Carlo tot de Royal Lodge of Windsor. Ze werkte dus mee aan de her stoffering van de vele 19de eeuwse interieurs.

De Antwerpse kunstenares Marie-Jo Lafontaine exposeert deze zomer ook in het Maison des Artistes, een tot kunstgalerie omgetoverd bijgebouw van het kasteel. Je kunt er enkele van haar recentste creaties zien.

Het kasteel van Chimay is tot 15 november te bezoeken, dagelijks van 14u30 tot 15u45, gesloten op maandagen en feestdagen.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content