De Franse architect moet de omgeving van het Brusselse Zuidstation een internationale allure geven.

Zowel het station zelf als de ruime omgeving van het Brusselse Zuid stralen een troosteloze sfeer uit. Terwijl net dat station de poort is waarlangs heel wat buitenlandse bezoekers België binnenkomen. De discussie sleept al jaren aan en ook op internet tekenden honderden mensen al een petitie die om een grondige renovatie vraagt.

Nu is de kogel dus door de kerk. "Een treinstation is minder dan ooit een eiland in de stad. We hebben de Franse architect Jean Nouvel gecontacteerd. Hij werkt momenteel ideeën uit voor de ruime omgeving van het Zuidstation", zegt Gwen Nevelsteen van Euro Immo Star, de vastgoeddochter van de NMBS Holding die de Franse toparchitect selecteerde, in Het Nieuwsblad.

Ook het station zelf wordt onder handen genomen, maar niet door Nouvel. De perrons vallen namelijk onder de bevoegdheid van spoorwegbeheerder Infrabel.

Elien Haentjens

De Franse architect moet de omgeving van het Brusselse Zuidstation een internationale allure geven. Zowel het station zelf als de ruime omgeving van het Brusselse Zuid stralen een troosteloze sfeer uit. Terwijl net dat station de poort is waarlangs heel wat buitenlandse bezoekers België binnenkomen. De discussie sleept al jaren aan en ook op internet tekenden honderden mensen al een petitie die om een grondige renovatie vraagt. Nu is de kogel dus door de kerk. "Een treinstation is minder dan ooit een eiland in de stad. We hebben de Franse architect Jean Nouvel gecontacteerd. Hij werkt momenteel ideeën uit voor de ruime omgeving van het Zuidstation", zegt Gwen Nevelsteen van Euro Immo Star, de vastgoeddochter van de NMBS Holding die de Franse toparchitect selecteerde, in Het Nieuwsblad. Ook het station zelf wordt onder handen genomen, maar niet door Nouvel. De perrons vallen namelijk onder de bevoegdheid van spoorwegbeheerder Infrabel. Elien Haentjens