The Cultural Landscape Foundation heeft een reeks filmpjes gelanceerd over de beroemde Amerikaanse landschapsarchitect Laurie Olin. In de documentaire wordt gefocust op het leven, de carrière en de ontwerpfilosofie van Olin die in een reeks interviews zelf inzicht geeft in zijn ideeën over landschapsarchitectuur. Laurie Olin kreeg onlangs de National Medal of the Arts en is een van de meest gevierde landschapsarchitecten van onze tijd. Hij geeft al veertig jaar onderricht in landschapsarchitectuur en richtte zijn eigen studio op, genaamd OLIN. In Europa is hij wellicht het best bekend als een van de namen achter de Holocaust Memorial in Berlijn waarvoor hij samenwerkte met de architect Peter Eisenman.

De landschapsarchitect is de tiende in een reeks van interviews met gevierde pioniers van Amerikaanse Landscape Design die gratis online beschikbaar worden gemaakt. De documentaire werd opgedeeld in 29 aparte filmpjes die samen meer dan 90 minuten materiaal opleveren.

'Laurie Olin is een erg invloedrijk persoon in de wereld van de landschapsarchitectuur en een van de meest gerespecteerde uitvoerders - een erudiete leider, een fantastisch ontwerper en een aangrijpend spreker,' vertelt Charles A. Birnbaum, oprichter en president van The Cultural Landscape Foundation (TLFC).

De documentaire toont ons heel wat ongeziene archiefbeelden, nieuwe foto's en beelden op unieke locaties.

De transcriptie van het interview dat dient als basis voor de documentaire kan hier gedownload worden. (LP)

The Cultural Landscape Foundation heeft een reeks filmpjes gelanceerd over de beroemde Amerikaanse landschapsarchitect Laurie Olin. In de documentaire wordt gefocust op het leven, de carrière en de ontwerpfilosofie van Olin die in een reeks interviews zelf inzicht geeft in zijn ideeën over landschapsarchitectuur. Laurie Olin kreeg onlangs de National Medal of the Arts en is een van de meest gevierde landschapsarchitecten van onze tijd. Hij geeft al veertig jaar onderricht in landschapsarchitectuur en richtte zijn eigen studio op, genaamd OLIN. In Europa is hij wellicht het best bekend als een van de namen achter de Holocaust Memorial in Berlijn waarvoor hij samenwerkte met de architect Peter Eisenman. De landschapsarchitect is de tiende in een reeks van interviews met gevierde pioniers van Amerikaanse Landscape Design die gratis online beschikbaar worden gemaakt. De documentaire werd opgedeeld in 29 aparte filmpjes die samen meer dan 90 minuten materiaal opleveren. 'Laurie Olin is een erg invloedrijk persoon in de wereld van de landschapsarchitectuur en een van de meest gerespecteerde uitvoerders - een erudiete leider, een fantastisch ontwerper en een aangrijpend spreker,' vertelt Charles A. Birnbaum, oprichter en president van The Cultural Landscape Foundation (TLFC). De documentaire toont ons heel wat ongeziene archiefbeelden, nieuwe foto's en beelden op unieke locaties. De transcriptie van het interview dat dient als basis voor de documentaire kan hier gedownload worden. (LP)