De Portugese architect krijgt de prijs als beloning voor zijn vooruitstrevende werk en ideeën in de architectuur. Sinds 1978 rijkt de Wolf Foundation jaarlijks een prijs uit om diegenen die kunst en wetenschap vooruit hebben geholpen te eren.

Het is een hele eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen en er hangt een mooie geldprijs van $100,000 aan vast. Ook worden de winnaars van de prijs gezien als sterke kandidaten voor Nobelprijzen.

De laureaten zullen hun Wolf Prize ontvangen uit handen van de president van Israël, Shimon Peres. De uitreiking vindt plaats in mei tijdens een speciale ceremonie in het Knesset gebouw te Jeruzalem. (LP)

De Portugese architect krijgt de prijs als beloning voor zijn vooruitstrevende werk en ideeën in de architectuur. Sinds 1978 rijkt de Wolf Foundation jaarlijks een prijs uit om diegenen die kunst en wetenschap vooruit hebben geholpen te eren. Het is een hele eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen en er hangt een mooie geldprijs van $100,000 aan vast. Ook worden de winnaars van de prijs gezien als sterke kandidaten voor Nobelprijzen. De laureaten zullen hun Wolf Prize ontvangen uit handen van de president van Israël, Shimon Peres. De uitreiking vindt plaats in mei tijdens een speciale ceremonie in het Knesset gebouw te Jeruzalem. (LP)