Aan de Brusselse Beurs, naast het ooit zo roemrijke art-nouveaurestaurant 'Falstaff', moet in 2012 'La Traviata' verschijnen. De huidige gebouwen liggen er al zo'n twintig jaar verkommerd bij.

Zijn naam dankt het toekomstige vijfsterrenhotel aan de opera van Verdi. Jean Thomas staat in voor de constructie. Het ontwerp voor het hotel is van de hand van A2RC Architects. De vijftig kamers liggen allemaal aan de Mausstraat en kijken dus uit op de Beurs.

Aan de andere kant, aan de Steenstraat, komen zestien appartementen. Op het gelijkvloers langs de Steenstraat is ruimte voorzien voor enkele winkels.

In het hart van het gebouw, tussen het hotel en de appartementen, komen twee binnentuinen. Al moet vooral de brasserie met zijn terras én bijzonder zicht op de Grote Markt en de Beurs het project een meerwaarde geven.

Grootste hotel

Ook elders in de hoofdstad worden plannen gesmeed voor de opening van een nieuw hotel. De voormalige hoofdzetel van de krant Le Soir, aan de Brusselse Koningsstraat, moet binnen afzienbare tijd namelijk onderdak bieden aan het "grootste hotel van de stad". Dat tweesterrenhotel moet ongeveer vierhonderd kamers tellen.

De onderhandelingen met de Duitse hotelgroep Motel One zouden in een vergevorderd stadium zitten. Volgens de Brusselse schepen van Toerisme, Philippe Close (PS), beantwoordt het toekomstige hotel aan een reële nood in de markt.

Elien Haentjens (Trends-Tendances)

Aan de Brusselse Beurs, naast het ooit zo roemrijke art-nouveaurestaurant 'Falstaff', moet in 2012 'La Traviata' verschijnen. De huidige gebouwen liggen er al zo'n twintig jaar verkommerd bij. Zijn naam dankt het toekomstige vijfsterrenhotel aan de opera van Verdi. Jean Thomas staat in voor de constructie. Het ontwerp voor het hotel is van de hand van A2RC Architects. De vijftig kamers liggen allemaal aan de Mausstraat en kijken dus uit op de Beurs. Aan de andere kant, aan de Steenstraat, komen zestien appartementen. Op het gelijkvloers langs de Steenstraat is ruimte voorzien voor enkele winkels. In het hart van het gebouw, tussen het hotel en de appartementen, komen twee binnentuinen. Al moet vooral de brasserie met zijn terras én bijzonder zicht op de Grote Markt en de Beurs het project een meerwaarde geven. Grootste hotel Ook elders in de hoofdstad worden plannen gesmeed voor de opening van een nieuw hotel. De voormalige hoofdzetel van de krant Le Soir, aan de Brusselse Koningsstraat, moet binnen afzienbare tijd namelijk onderdak bieden aan het "grootste hotel van de stad". Dat tweesterrenhotel moet ongeveer vierhonderd kamers tellen. De onderhandelingen met de Duitse hotelgroep Motel One zouden in een vergevorderd stadium zitten. Volgens de Brusselse schepen van Toerisme, Philippe Close (PS), beantwoordt het toekomstige hotel aan een reële nood in de markt. Elien Haentjens (Trends-Tendances)