België is een land van chocolatiers en bierbrouwers, van modeontwerpers en diamantairs, en van... steengroeven, waarvan met name Wallonië er momenteel nog een veertigtal telt.

Samen ontginnen die zeventien verschillende soorten sierstenen: van de bekende blauwe hardsteen, die ook in de perrons van het nieuwe tgv-station Luik-Guillemins verwerkt is, tot zwart marmer uit Dinant en zandsteen uit de Condroz.

Bezoekers van woon- en interieurbeurzen zullen dit Waalse exportproduct dit jaar alvast moeilijk kunnen missen: de vzw Pierre et Marbres de Wallonie wil bij zijn twintigste verjaardag immers graag de aandacht vestigen op deze Waalse bedrijfstak.

De eerste halte van de vzw is dit weekend de vakbeurs Stone Expo in Gent, nadien volgen onder meer Batibouw in Brussel en Bois et Habitat in Namen.

Wim Denolf

België is een land van chocolatiers en bierbrouwers, van modeontwerpers en diamantairs, en van... steengroeven, waarvan met name Wallonië er momenteel nog een veertigtal telt.Samen ontginnen die zeventien verschillende soorten sierstenen: van de bekende blauwe hardsteen, die ook in de perrons van het nieuwe tgv-station Luik-Guillemins verwerkt is, tot zwart marmer uit Dinant en zandsteen uit de Condroz. Bezoekers van woon- en interieurbeurzen zullen dit Waalse exportproduct dit jaar alvast moeilijk kunnen missen: de vzw Pierre et Marbres de Wallonie wil bij zijn twintigste verjaardag immers graag de aandacht vestigen op deze Waalse bedrijfstak. De eerste halte van de vzw is dit weekend de vakbeurs Stone Expo in Gent, nadien volgen onder meer Batibouw in Brussel en Bois et Habitat in Namen. Wim Denolf