In 1935 ontwierp de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright 'Fallingwater', een huis bovenop een waterval in Pennsylvania. Vandaag wordt het huis als één van de meest iconische gebouwen van de architectuur van de 20e eeuw beschouwd. Het kubustische ontwerp bestaat uit verschillende geschraagde lagen, met sterke verticale lijnen van metselwerk en horizontale lijnen van beton.

Fallingwater werd oorspronkelijk ontworpen en gebouwd als weekendverblijf voor de familie Kaufmann, maar is sinds 1964 een populair museum. Geen tijd om helemaal naar Pennsylvania af te zakken? In onderstaande video kan je een volledige 3D-tour van het huis volgen. Meer informatie krijg je dan weer via deze documentaire. (KS)

In 1935 ontwierp de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright 'Fallingwater', een huis bovenop een waterval in Pennsylvania. Vandaag wordt het huis als één van de meest iconische gebouwen van de architectuur van de 20e eeuw beschouwd. Het kubustische ontwerp bestaat uit verschillende geschraagde lagen, met sterke verticale lijnen van metselwerk en horizontale lijnen van beton.Fallingwater werd oorspronkelijk ontworpen en gebouwd als weekendverblijf voor de familie Kaufmann, maar is sinds 1964 een populair museum. Geen tijd om helemaal naar Pennsylvania af te zakken? In onderstaande video kan je een volledige 3D-tour van het huis volgen. Meer informatie krijg je dan weer via deze documentaire. (KS)