Naar goede gewoonte komen in Limburg tijdens de A-Z lezingen boeiende figuren uit de architectuur- en designwereld spreken.

Zowel nationale als internationale gasten komen aan bod. Uit de architectuurwereld komen onder andere Dierendonck Blancke, Happel-Cornelisse en NJIRIC+ hun werk toelichten.

Zo vertellen Alexander Dierendonck en Isabelle Blancke over hun 'no nonsense'-aanpak. In hun architectuur vormt het programma steeds het uitgangspunt. Daarom zetten ze hun ontwerp altijd eerst schematisch uit. Bij het Nederlandse team van Happel Cornelisse Architecten is het dan weer de relatie tussen het landschap, de stad en haar architectuur die voorop staat. Ook duurzaamheid is één van hun stokpaardjes. De internationaal gewaardeerde architectuurprofessor Hrvoje Njiric sluit het rijtje af. Pas sinds 2001 runt hij zijn eigen bureau samen met Helena Njiric.

Voor het architectuurluik van de A-Z Lezingen staat Architectuurwijzer in. Samen met nog vier andere Limburgse partners organiseren ze de gratis lezingen sinds 2008. Daarbij staat A voor arts, applied arts en architecture en de Z voor Zebrazaal, Z33 en Zone Z. Naast architectuur komen ook design en kunst aan bod.

Elien Haentjens

Naar goede gewoonte komen in Limburg tijdens de A-Z lezingen boeiende figuren uit de architectuur- en designwereld spreken. Zowel nationale als internationale gasten komen aan bod. Uit de architectuurwereld komen onder andere Dierendonck Blancke, Happel-Cornelisse en NJIRIC+ hun werk toelichten. Zo vertellen Alexander Dierendonck en Isabelle Blancke over hun 'no nonsense'-aanpak. In hun architectuur vormt het programma steeds het uitgangspunt. Daarom zetten ze hun ontwerp altijd eerst schematisch uit. Bij het Nederlandse team van Happel Cornelisse Architecten is het dan weer de relatie tussen het landschap, de stad en haar architectuur die voorop staat. Ook duurzaamheid is één van hun stokpaardjes. De internationaal gewaardeerde architectuurprofessor Hrvoje Njiric sluit het rijtje af. Pas sinds 2001 runt hij zijn eigen bureau samen met Helena Njiric. Voor het architectuurluik van de A-Z Lezingen staat Architectuurwijzer in. Samen met nog vier andere Limburgse partners organiseren ze de gratis lezingen sinds 2008. Daarbij staat A voor arts, applied arts en architecture en de Z voor Zebrazaal, Z33 en Zone Z. Naast architectuur komen ook design en kunst aan bod. Elien Haentjens