De Franse designer Benjamin Graindorge heeft samen met Duende Studio 'Floating Garden'- een aquarium met drijvende tuin- ontworpen. De tuin doet dienst als natuurlijke filter.

De planten en het zandkussen, dat past in meerdere aquariumformaten- absorberen het afval van de vissen en de vervuilende nitraten. Het water hoeft op deze manier niet ververst te worden en het systeem is dus een prima oplossing voor aquariumliefhebbers opzien tegen het dagelijkse karwei. Het aquarium met drijvende tuin lijkt ook een beetje op een decoratieve vaas.

'Floating Garden' wordt van 25 juni to 25 juli voorgesteld op het Forum Diffusion in Parijs. In de lente van 2010 komt het op de markt. Het zou wel eens een succes kunnen worden, want aquariumvissen zijn nog altijd bijzonder populaire huisdieren.

Ann Heylens.

De Franse designer Benjamin Graindorge heeft samen met Duende Studio 'Floating Garden'- een aquarium met drijvende tuin- ontworpen. De tuin doet dienst als natuurlijke filter.De planten en het zandkussen, dat past in meerdere aquariumformaten- absorberen het afval van de vissen en de vervuilende nitraten. Het water hoeft op deze manier niet ververst te worden en het systeem is dus een prima oplossing voor aquariumliefhebbers opzien tegen het dagelijkse karwei. Het aquarium met drijvende tuin lijkt ook een beetje op een decoratieve vaas.'Floating Garden' wordt van 25 juni to 25 juli voorgesteld op het Forum Diffusion in Parijs. In de lente van 2010 komt het op de markt. Het zou wel eens een succes kunnen worden, want aquariumvissen zijn nog altijd bijzonder populaire huisdieren. Ann Heylens.