Zin om eens lekker rond te kuieren in hartje Brussel? Spreek dan af tijdens het weekend van 6, 7 en 8 oktober op de Zavel waar vrijwel alle kunstenhandelaren en antiquairs hun deuren wijd openzetten voor een natje en een droogje.

Het nieuwe sleutelwoord is de BAS, de Brussels Art Square, een vereniging van kunsthandelaren die de handel op de Zavel een extra duw geeft. De Zavel heeft al dergelijke verenigingen, zoals de BOAS en BRUNEAF die de handel in archeologie en etnische kunst promoten.

Maar er valt dus meer te ontdekken op de Zavel, er zijn heel wat antiquairs en decorateurs gevestigd in leuke panden. De opendeurendagen worden een grote expo waarop je van alles kunt vinden, van etnische kunst over Aziatische oudheden, Europese verzamelobjecten tot en met... erotica. Het loont zeker de moeite om even tijd uit te trekken voor een bezoek.

Op de site krijg je een grondplan te zien met alle info, maar eigenlijk wijst alles zichzelf ter plaatse uit.

Piet Swimberghe

Zin om eens lekker rond te kuieren in hartje Brussel? Spreek dan af tijdens het weekend van 6, 7 en 8 oktober op de Zavel waar vrijwel alle kunstenhandelaren en antiquairs hun deuren wijd openzetten voor een natje en een droogje. Het nieuwe sleutelwoord is de BAS, de Brussels Art Square, een vereniging van kunsthandelaren die de handel op de Zavel een extra duw geeft. De Zavel heeft al dergelijke verenigingen, zoals de BOAS en BRUNEAF die de handel in archeologie en etnische kunst promoten. Maar er valt dus meer te ontdekken op de Zavel, er zijn heel wat antiquairs en decorateurs gevestigd in leuke panden. De opendeurendagen worden een grote expo waarop je van alles kunt vinden, van etnische kunst over Aziatische oudheden, Europese verzamelobjecten tot en met... erotica. Het loont zeker de moeite om even tijd uit te trekken voor een bezoek. Op de site krijg je een grondplan te zien met alle info, maar eigenlijk wijst alles zichzelf ter plaatse uit. Piet Swimberghe