Chocoladekan.

Dit is een fraaie kan, inderdaad bestemd voor het maken en uitschenken van chocolade. Chocolade werd vooral in de 18de en 19de eeuw populair. Daarvoor werden speciale kannen vervaardigd. De eerste chocoladekan zou zijn ontwikkeld door de Karmelieten van het klooster van Oaxaca in Mexico. De meeste kannen hebben in het deksel een moussoir of moulinet, een menglepel om het klonteren tegen te gaan en om de chocolademelk te laten schuimen. Het ziet er een 18de eeuwse kan uit, maar volgens de eerste indruk van onze expert eerder Frans dan Vlaams. Kunt u betere foto's doorsturen, ook van de merktekens naar antiek@knack.be? Dank!

Chocoladekan.Dit is een fraaie kan, inderdaad bestemd voor het maken en uitschenken van chocolade. Chocolade werd vooral in de 18de en 19de eeuw populair. Daarvoor werden speciale kannen vervaardigd. De eerste chocoladekan zou zijn ontwikkeld door de Karmelieten van het klooster van Oaxaca in Mexico. De meeste kannen hebben in het deksel een moussoir of moulinet, een menglepel om het klonteren tegen te gaan en om de chocolademelk te laten schuimen. Het ziet er een 18de eeuwse kan uit, maar volgens de eerste indruk van onze expert eerder Frans dan Vlaams. Kunt u betere foto's doorsturen, ook van de merktekens naar antiek@knack.be? Dank!