We mogen deze buste inderdaad toeschrijven aan de Antwerpse beeldhouwer Willy Kreitz (1903 - 1982) die ondermeer studeerde aan de Antwerpse academie en les kreeg van de bekende Mechelse beeldhouwer Ernest Wijnants. Kreitz stelde voor de oorlog ondermeer tentoon en de belangrijke galerie George Giroux.

Olympische Spelen Berlijn

In 1936 nam hij ook deel aan de kunstwedstrijd op de Olympische Spelen in Berlijn. Kreitz werkte in een persoonlijke en vrij expressieve stijl. Hij heeft ondermeer fraaie naakten geboetseerd. Hij portretteerde heel wat mensen, zoals deze man die een beetje lijkt op koning Albert I. Voor de oorlog hadden wel meer mannen strak gekapt haar en een snor...dus lijken ze, zeker in brons, wat op elkaar. Van Kreitz worden zowel plaatseren bustes als bronzen geuten verkocht, de prijs ligt nooit erg hoog voor portretten, de naakten doen het beter. De waarde van deze buste ligt rond de 400 euro.

We mogen deze buste inderdaad toeschrijven aan de Antwerpse beeldhouwer Willy Kreitz (1903 - 1982) die ondermeer studeerde aan de Antwerpse academie en les kreeg van de bekende Mechelse beeldhouwer Ernest Wijnants. Kreitz stelde voor de oorlog ondermeer tentoon en de belangrijke galerie George Giroux. Olympische Spelen BerlijnIn 1936 nam hij ook deel aan de kunstwedstrijd op de Olympische Spelen in Berlijn. Kreitz werkte in een persoonlijke en vrij expressieve stijl. Hij heeft ondermeer fraaie naakten geboetseerd. Hij portretteerde heel wat mensen, zoals deze man die een beetje lijkt op koning Albert I. Voor de oorlog hadden wel meer mannen strak gekapt haar en een snor...dus lijken ze, zeker in brons, wat op elkaar. Van Kreitz worden zowel plaatseren bustes als bronzen geuten verkocht, de prijs ligt nooit erg hoog voor portretten, de naakten doen het beter. De waarde van deze buste ligt rond de 400 euro.