Uw leuke vaas komt ongetwijfeld uit Murano, het eiland naast Venetië waar sinds eeuwen glas wordt geblazen. In Murano zijn tal van ateliers actief waar naast souvenirartikelen ook designglas wordt geproduceerd, denk maar aan namen als Seguso of Venini. Deze vaas is evenwel geen echt designglas, maar hoort toch qua stijl helemaal thuis in de jaren '50 en '60. Het is dus niet de topproductie uit Murano, eerder een serieproduct, maar met een esthetische kwaliteit.

Verzamelen.

Dergelijke gekleurde vazen worden wel verzameld. Ze zijn mooi om in groep tentoon te stellen. Want je vindt ze in verschillende vormen en kleuren. De prijs schommelt wat naar gelang de kleur en de plek waar je zoiets koopt, tussen 75 en 200 euro. Maar het is een fraai hebbeding!

Uw leuke vaas komt ongetwijfeld uit Murano, het eiland naast Venetië waar sinds eeuwen glas wordt geblazen. In Murano zijn tal van ateliers actief waar naast souvenirartikelen ook designglas wordt geproduceerd, denk maar aan namen als Seguso of Venini. Deze vaas is evenwel geen echt designglas, maar hoort toch qua stijl helemaal thuis in de jaren '50 en '60. Het is dus niet de topproductie uit Murano, eerder een serieproduct, maar met een esthetische kwaliteit. Verzamelen.Dergelijke gekleurde vazen worden wel verzameld. Ze zijn mooi om in groep tentoon te stellen. Want je vindt ze in verschillende vormen en kleuren. De prijs schommelt wat naar gelang de kleur en de plek waar je zoiets koopt, tussen 75 en 200 euro. Maar het is een fraai hebbeding!