Villeroy & Boch.

De fabriek van Villeroy en Boch heeft eigenlijk niets te maken met het Belgische bedrijf Boch Frères uit La Louvière. Villeroy & Boch is trouwens ouder. De aanzet stamt uit de 18de eeuw toen de familie pottenbakkers Boch een atelier opstartten, in 1748 om precies te zijn, in het Franse Audun-le-Tiche. Nadien verhuisden ze naar het nabijgelegen Luxemburg en in 1801 zaten ze in Mettlach. In 1836 fusioneerde het bedrijf met Nicola Villeroy, wat de associatie Villeroy & Boch verklaart. Het bedrijf is nog steeds internationaal actief en heeft zijn hoofdzetel in Duitsland. Villeroy & Boch produceert naast tafelgoed ook sanitaire keramiek.

Het bedrijf produceerde geen porselein maar soorten creamware of faience fine. Dit beeldje uit de jaren '30 of '40 is daar een voorbeeld van. De stijl is helemaal art deco. De waarde ligt rond de 80 à 90 euro.

Villeroy & Boch.De fabriek van Villeroy en Boch heeft eigenlijk niets te maken met het Belgische bedrijf Boch Frères uit La Louvière. Villeroy & Boch is trouwens ouder. De aanzet stamt uit de 18de eeuw toen de familie pottenbakkers Boch een atelier opstartten, in 1748 om precies te zijn, in het Franse Audun-le-Tiche. Nadien verhuisden ze naar het nabijgelegen Luxemburg en in 1801 zaten ze in Mettlach. In 1836 fusioneerde het bedrijf met Nicola Villeroy, wat de associatie Villeroy & Boch verklaart. Het bedrijf is nog steeds internationaal actief en heeft zijn hoofdzetel in Duitsland. Villeroy & Boch produceert naast tafelgoed ook sanitaire keramiek.Het bedrijf produceerde geen porselein maar soorten creamware of faience fine. Dit beeldje uit de jaren '30 of '40 is daar een voorbeeld van. De stijl is helemaal art deco. De waarde ligt rond de 80 à 90 euro.