Deze vaasjes worden doorgaans als Vieux Bruxelles verkocht, maar dat klopt niet. Dergelijk porselein werd in de tweede helft van de 19de eeuw overal in Europa vervaardigd, zeker in Bohemen waar er zelfs een massaproductie van was. Veel wit porselein dat op onze markt verscheen komt uit Bohemen en wordt hier verkeerdelijk aan Brussel toegeschreven.

Vieux Bruxelles

Brussel was wel een belangrijk centrum voor de porseleinindustrie. Vanaf de 18de eeuw werd er hier porselein vervaardigd, tot in de 20ste eeuw! In de 19de eeuw was de productie heel omvangrijk. Er werden zeker ook van dit soort vazen vervaardigd. Lang niet alle Vieux Bruxelles is trouwens van goede kwaliteit, want er werden ook massaproducten vervaardigd. Deze vaasjes met een opdrukdecor zijn van rond 1870 en Boheems, de waarde ligt rond de 100 euro voor het paar.

Deze vaasjes worden doorgaans als Vieux Bruxelles verkocht, maar dat klopt niet. Dergelijk porselein werd in de tweede helft van de 19de eeuw overal in Europa vervaardigd, zeker in Bohemen waar er zelfs een massaproductie van was. Veel wit porselein dat op onze markt verscheen komt uit Bohemen en wordt hier verkeerdelijk aan Brussel toegeschreven.Vieux BruxellesBrussel was wel een belangrijk centrum voor de porseleinindustrie. Vanaf de 18de eeuw werd er hier porselein vervaardigd, tot in de 20ste eeuw! In de 19de eeuw was de productie heel omvangrijk. Er werden zeker ook van dit soort vazen vervaardigd. Lang niet alle Vieux Bruxelles is trouwens van goede kwaliteit, want er werden ook massaproducten vervaardigd. Deze vaasjes met een opdrukdecor zijn van rond 1870 en Boheems, de waarde ligt rond de 100 euro voor het paar.