Duizenden verzamelaars uit binnen- en buitenland bereiden de antiek- en brocantemaraton van Lille voor, beter bekend als de 'braderie' die dit jaar eigenlijk iets vroeger plaatsgrijpt dan normaal. Voor wie niet in Lille geraakt raden we een abonnement aan op het schitterende antiektijdschrift Vind Magazine.

De beroemde braderie van Lille grijpt normaal plaats in het eerste weekend van september. Maar doordat 1 september op een zondag valt heerst er wat verwarring. Daarom geven we je de precieze data weer. Dit jaar begint de braderie op zaterdag 31 augustus om 14u. Vanaf dit ogenblik, na de loopwedstrijd, mogen de talrijke brocanteurs hun waren te koop aanbieden. De enorme brocantemarkt, vooral in de omgeving van de Esplanade en het Champ de Mars, eindigt pas op zondagavond 1 september. Natuurlijk kan je hier en daar ook zaterdagmorgen wat antiek kopen, maar de meeste kraampjes gaan pas in de namiddag open.

Vind Magazine

Maar heb je geen tijd om Lille af te struinen, geen probleem. Surf dan eens naar het tijdschrift Vind Magazine (www.vindmagazine.nl) Dit uitstekende Nederlandse tijdschrift met een puike site, is een bekoring voor elke antiek- en kunstverzamelaar. Het magazine publiceert bijzonder leerrijke bijdragen over tentoonstellingen, musea, kunststromingen en veilingen. Het is een cultureel magazine dat eerder gemaakt wordt door en voor de verzamelaars, wat het extra toegankelijk maakt. Vind Magazine heeft zelfs aandacht voor de vondsten van lezers, een beetje zoals de antiekrubriek van Knack Weekend. Vind Magazine graaft niet alleen in het verre, maar ook recente verleden! Via de site van Vind Magazine kom je ook allerlei info op te spoor over exposities en veilingen. Veel leesplezier!

Piet Swimberghe

Duizenden verzamelaars uit binnen- en buitenland bereiden de antiek- en brocantemaraton van Lille voor, beter bekend als de 'braderie' die dit jaar eigenlijk iets vroeger plaatsgrijpt dan normaal. Voor wie niet in Lille geraakt raden we een abonnement aan op het schitterende antiektijdschrift Vind Magazine. De beroemde braderie van Lille grijpt normaal plaats in het eerste weekend van september. Maar doordat 1 september op een zondag valt heerst er wat verwarring. Daarom geven we je de precieze data weer. Dit jaar begint de braderie op zaterdag 31 augustus om 14u. Vanaf dit ogenblik, na de loopwedstrijd, mogen de talrijke brocanteurs hun waren te koop aanbieden. De enorme brocantemarkt, vooral in de omgeving van de Esplanade en het Champ de Mars, eindigt pas op zondagavond 1 september. Natuurlijk kan je hier en daar ook zaterdagmorgen wat antiek kopen, maar de meeste kraampjes gaan pas in de namiddag open.Vind Magazine Maar heb je geen tijd om Lille af te struinen, geen probleem. Surf dan eens naar het tijdschrift Vind Magazine (www.vindmagazine.nl) Dit uitstekende Nederlandse tijdschrift met een puike site, is een bekoring voor elke antiek- en kunstverzamelaar. Het magazine publiceert bijzonder leerrijke bijdragen over tentoonstellingen, musea, kunststromingen en veilingen. Het is een cultureel magazine dat eerder gemaakt wordt door en voor de verzamelaars, wat het extra toegankelijk maakt. Vind Magazine heeft zelfs aandacht voor de vondsten van lezers, een beetje zoals de antiekrubriek van Knack Weekend. Vind Magazine graaft niet alleen in het verre, maar ook recente verleden! Via de site van Vind Magazine kom je ook allerlei info op te spoor over exposities en veilingen. Veel leesplezier! Piet Swimberghe