Pierre Paulus.

Kunstenaar Pierre Paulus, baron Pierre Paulus de Chatelet, (Châtelet, 1881 - Brussel, 1959) was eerst de leerling van zijn vader die les gaf aan de academie van Chatelet. Hij studeerde ook bij de bekende Constant Montald in Brussel. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef hij zoals veel landgenoten in Engeland, maar werd in 1916 gemobiliseerd. De mijnstreek rond Charleroi was zijn voornaamste inspiratiebron. Onder invloed van Turner en Whistler maakt hij ook een aantal nachtzichten.

Ik kan deze tekening moeilijk inschatten gezien de slechte kwaliteit van de foto, maar schat de waarde rond de 300 euro.

Pierre Paulus.Kunstenaar Pierre Paulus, baron Pierre Paulus de Chatelet, (Châtelet, 1881 - Brussel, 1959) was eerst de leerling van zijn vader die les gaf aan de academie van Chatelet. Hij studeerde ook bij de bekende Constant Montald in Brussel. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef hij zoals veel landgenoten in Engeland, maar werd in 1916 gemobiliseerd. De mijnstreek rond Charleroi was zijn voornaamste inspiratiebron. Onder invloed van Turner en Whistler maakt hij ook een aantal nachtzichten. Ik kan deze tekening moeilijk inschatten gezien de slechte kwaliteit van de foto, maar schat de waarde rond de 300 euro.