Kunstcollectioneurs van over de hele wereld hebben van 15 tot 24 maart 2013 een gemeenschappelijk gespreksonderwerp: de TEFAF in Maastricht: dé Europese kunst- en antiekbeurs bij uitstek.

De TEFAF staat voor The European Fine Art Fair. De beurs is ruim een kwart eeuw oud en begon in 1975 als The Pictura Fine Art Fair. Maar de TEFAF groeide gestaag qua omvang, bezoekersaantal, tegenwoordig een 75.000, en aanbod. De Tefaf is nu de meest volledige en meest hoogstaande beurs van Europa en behoort tot de absolute wereldtop. Op de Tefaf kan je werkelijk van alles verwerven dat mooi en kostbaar is, van moderne en hedendaags kunst, bijvoorbeeld iets van Picasso of Mondriaan, tot oude kunst, zoals een werk van Rubens, tot echte oudheden uit de Grieks-Romeinse of Egyptische beschaving. Maar je vindt er ook superkostbare juwelen, waardevolle vintage design of oude handschriften en uiteraard ook niet-Westerse kunst. Sinds enkele jaren is al wat niet Westerse is echt in. De TEFAF is nu ook een begrip in Rusland, Singapore of China en uiteraard zal er dus ook heel wat Oosterse kunst te zien zijn. Deze beurs is een belevenis waarvoor je zeker een hele dag moet uittrekken.

De TEFAF gaat door van 15 tot 24 maart in het MECC te Maastricht, open van 11 tot 19u (zondag tot 18u). Kijk ook even op de site vol beeldmateriaal en info: www.tefaf.com. Er worden ook interessante voordrachten georganiseerd, waarvoor je beter op voorhand reserveren kan.

Piet Swimberghe

Kunstcollectioneurs van over de hele wereld hebben van 15 tot 24 maart 2013 een gemeenschappelijk gespreksonderwerp: de TEFAF in Maastricht: dé Europese kunst- en antiekbeurs bij uitstek. De TEFAF staat voor The European Fine Art Fair. De beurs is ruim een kwart eeuw oud en begon in 1975 als The Pictura Fine Art Fair. Maar de TEFAF groeide gestaag qua omvang, bezoekersaantal, tegenwoordig een 75.000, en aanbod. De Tefaf is nu de meest volledige en meest hoogstaande beurs van Europa en behoort tot de absolute wereldtop. Op de Tefaf kan je werkelijk van alles verwerven dat mooi en kostbaar is, van moderne en hedendaags kunst, bijvoorbeeld iets van Picasso of Mondriaan, tot oude kunst, zoals een werk van Rubens, tot echte oudheden uit de Grieks-Romeinse of Egyptische beschaving. Maar je vindt er ook superkostbare juwelen, waardevolle vintage design of oude handschriften en uiteraard ook niet-Westerse kunst. Sinds enkele jaren is al wat niet Westerse is echt in. De TEFAF is nu ook een begrip in Rusland, Singapore of China en uiteraard zal er dus ook heel wat Oosterse kunst te zien zijn. Deze beurs is een belevenis waarvoor je zeker een hele dag moet uittrekken. De TEFAF gaat door van 15 tot 24 maart in het MECC te Maastricht, open van 11 tot 19u (zondag tot 18u). Kijk ook even op de site vol beeldmateriaal en info: www.tefaf.com. Er worden ook interessante voordrachten georganiseerd, waarvoor je beter op voorhand reserveren kan.Piet Swimberghe