De exquise kunst- en antiekbeurs BRAFA is een schitterend museum vol oudheden, trouvailles en moderne kunst. Er wordt zelfs een tapijt van Walter Van Beirendonck geëxposeerd.

Het tapijt dat door de bekende Antwerpse tapijtengalerie Vrouyr werd besteld bij mode ontwerper Walter Van Beierendonck wordt ongetwijfeld een van de blikvangers van de 58ste Brusselse Antiques & Fine Art Fair, BRAFA. Van Beirendonck heeft het tapijt ontworpen als een speelkaart waarop hijzelf prijkt. Het tapijt draagt de titel "Silent Secrets", tevens de titel van zijn zomercollectie die hij volgende week in Parijs voorstelt. Het tapijt is een van de vele hedendaagse werken op de beurs.

Veel handelaren brengen oud en nieuw, ook Vrouyr die naast tapijten ook een hele collectie antieke kleding uit China exposeert. De BRAFA is uitgegroeid tot een van de top beurzen van Europa, met deelnemers uit heel Europa en Noord-Amerika, en een aanbod dat reikt van oudheden tot moderne kunst. Er is trouwens een retour van de klassieke antiquiteiten merkbaar.

Wat je ook merkt in de interieurdecoratie die meer dan vroeger oud en nieuw mengt. Op de BRAFA is er ook vintagedesign te zien en heel wat primitieve kunst. Brussel is immers, naast Parijs, het platform voor de Afrikaanse kunst. De beurs is niet alleen top, ook de locatie is schitterend, in het oude rangeerstation van Tour & Taxis! Het prachtige gebouw leent zich uitstekend voor deze beurs. Bovendien vind je er vrij gemakkelijk een parkeerplaats.

De 58ste BRAFA (Havenlaan 86 te Brussel) gaat door van zaterdag 19 januari tot zondag 27 januari, dagelijks van 11 tot 19u, op 22.1 en 24.1 is er een nocturne tot 22u. Meer informatie: www.brafa.be

Piet Swimberghe

De exquise kunst- en antiekbeurs BRAFA is een schitterend museum vol oudheden, trouvailles en moderne kunst. Er wordt zelfs een tapijt van Walter Van Beirendonck geëxposeerd. Het tapijt dat door de bekende Antwerpse tapijtengalerie Vrouyr werd besteld bij mode ontwerper Walter Van Beierendonck wordt ongetwijfeld een van de blikvangers van de 58ste Brusselse Antiques & Fine Art Fair, BRAFA. Van Beirendonck heeft het tapijt ontworpen als een speelkaart waarop hijzelf prijkt. Het tapijt draagt de titel "Silent Secrets", tevens de titel van zijn zomercollectie die hij volgende week in Parijs voorstelt. Het tapijt is een van de vele hedendaagse werken op de beurs. Veel handelaren brengen oud en nieuw, ook Vrouyr die naast tapijten ook een hele collectie antieke kleding uit China exposeert. De BRAFA is uitgegroeid tot een van de top beurzen van Europa, met deelnemers uit heel Europa en Noord-Amerika, en een aanbod dat reikt van oudheden tot moderne kunst. Er is trouwens een retour van de klassieke antiquiteiten merkbaar. Wat je ook merkt in de interieurdecoratie die meer dan vroeger oud en nieuw mengt. Op de BRAFA is er ook vintagedesign te zien en heel wat primitieve kunst. Brussel is immers, naast Parijs, het platform voor de Afrikaanse kunst. De beurs is niet alleen top, ook de locatie is schitterend, in het oude rangeerstation van Tour & Taxis! Het prachtige gebouw leent zich uitstekend voor deze beurs. Bovendien vind je er vrij gemakkelijk een parkeerplaats. De 58ste BRAFA (Havenlaan 86 te Brussel) gaat door van zaterdag 19 januari tot zondag 27 januari, dagelijks van 11 tot 19u, op 22.1 en 24.1 is er een nocturne tot 22u. Meer informatie: www.brafa.be Piet Swimberghe