Surtout de table.

Deze fraaie kom stond in het midden van een feesttafel. Vermoedelijk waren er meerdere exemplaren van. Het gaat om een zgn. surtout de table. In de Franse tafelkunst onderscheiden we daar verschillende types van. Een dergelijke surtour diende bijvoorbeeld om gedroogd fruit of druiven te presenteren die tijdens of tussen de maaltijd konden worden 'geplukt'. Het is een fraai stuk van hoge kwaliteit. Deze surtout is van rond de eeuwwisseling en vermoedelijk van Franse makelij. Alleen heeft zo'n stuk wat minder waarde, want het maakte ooit deel uit van een ensemble. Op zich, los ligt de waarde rond de 400 euro, maar in een ensemble zou dit heus veel meer zijn.

Surtout de table.Deze fraaie kom stond in het midden van een feesttafel. Vermoedelijk waren er meerdere exemplaren van. Het gaat om een zgn. surtout de table. In de Franse tafelkunst onderscheiden we daar verschillende types van. Een dergelijke surtour diende bijvoorbeeld om gedroogd fruit of druiven te presenteren die tijdens of tussen de maaltijd konden worden 'geplukt'. Het is een fraai stuk van hoge kwaliteit. Deze surtout is van rond de eeuwwisseling en vermoedelijk van Franse makelij. Alleen heeft zo'n stuk wat minder waarde, want het maakte ooit deel uit van een ensemble. Op zich, los ligt de waarde rond de 400 euro, maar in een ensemble zou dit heus veel meer zijn.