Steengoed Kruik.

Het zal wel kloppen dat deze robuuste kruik heeft rondgereisd. Dergelijke kruiken stammen steeds uit de 19de en begin 20ste eeuw, ze werden doorgaans vervaardigd in het Rijnland. Steengoed is een zeer hard gebakken keramiek, ideaal om er vloeistoffen in te bewaren. Bovendien breekt zo'n kruik maar moeilijk. Het hoeft geen jeneverkruik te zijn, want in de 19de eeuw werd er ook flink wat bronwater vanuit het Rijnland uitgevoerd in dergelijke kruiken. Meestal staat er dan wel een vermelding op van de bron.

Deze kruik, misschien al 20ste eeuws, is decoratief. Je koopt zo'n kruik voor 15 à 20 euro. Er worden ook nogal wat van die kruiken opgediept uit de zee, afkomstig uit schepen. Ook militairen gebruikten ze voor de bevoorrading. Maar zo'n kruik kan net zo goed zijn gebruikt in een drogisterij om bijtende producten in te bewaren.

Steengoed Kruik.Het zal wel kloppen dat deze robuuste kruik heeft rondgereisd. Dergelijke kruiken stammen steeds uit de 19de en begin 20ste eeuw, ze werden doorgaans vervaardigd in het Rijnland. Steengoed is een zeer hard gebakken keramiek, ideaal om er vloeistoffen in te bewaren. Bovendien breekt zo'n kruik maar moeilijk. Het hoeft geen jeneverkruik te zijn, want in de 19de eeuw werd er ook flink wat bronwater vanuit het Rijnland uitgevoerd in dergelijke kruiken. Meestal staat er dan wel een vermelding op van de bron. Deze kruik, misschien al 20ste eeuws, is decoratief. Je koopt zo'n kruik voor 15 à 20 euro. Er worden ook nogal wat van die kruiken opgediept uit de zee, afkomstig uit schepen. Ook militairen gebruikten ze voor de bevoorrading. Maar zo'n kruik kan net zo goed zijn gebruikt in een drogisterij om bijtende producten in te bewaren.