Wie verkiest om in Londen rond te lopen in plaats van een Alpenflank af te dalen, kan van 16 tot 20 januari eens binnenwippen bij Christie's (85 Old Brompton Road) waar een leuke collectie wintersportaffiches wordt geveild.

Het is best een leuk thema en blijkt ook een prima belegging. Want als er straks geen sneeuw meer valt, dan worden deze prenten extra nostalgisch. Het gaat om tientallen fraaie posters van voor en na de oorlog uit alle Alpenlanden, Noorwegen, Canada, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten.

Er zitten zelfs affiches bij van Nijntje, getekend door Dick Bruna, en van popart kunstenaar Roy Lichtenstein. Het zijn stuk voor stuk opgewekte relikwieën. De prijzen? Schommelen tussen de 1000 en 10.000 euro. De meeste gaan wellicht voor een 1000 euro van de hand. (PS)

Info: www.christies.com.

Wie verkiest om in Londen rond te lopen in plaats van een Alpenflank af te dalen, kan van 16 tot 20 januari eens binnenwippen bij Christie's (85 Old Brompton Road) waar een leuke collectie wintersportaffiches wordt geveild. Het is best een leuk thema en blijkt ook een prima belegging. Want als er straks geen sneeuw meer valt, dan worden deze prenten extra nostalgisch. Het gaat om tientallen fraaie posters van voor en na de oorlog uit alle Alpenlanden, Noorwegen, Canada, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten. Er zitten zelfs affiches bij van Nijntje, getekend door Dick Bruna, en van popart kunstenaar Roy Lichtenstein. Het zijn stuk voor stuk opgewekte relikwieën. De prijzen? Schommelen tussen de 1000 en 10.000 euro. De meeste gaan wellicht voor een 1000 euro van de hand. (PS)Info: www.christies.com.