Anna en Maria.

Dit is een mooi beeld dat waarschijnlijk nog uit de 18de eeuw stamt. Het is dus antiek en heeft zeker waarde. De belangstelling voor latere religieuze beelden mag dan wat minder zijn, dit beeld moet je zeker bijhouden en eventueel wat laten restauraren (door een deskundige restaurateur). Haal de polychromieresten niet weg! Dergelijke beelden waren altijd beschilderd, op een laag gesso (kalk met lijm).

Ook de voorstelling is boeiend: Anna, echtgenote van Joachim, met Maria, haar dochter, op de arm. Ze worden veelal samen met het Christuskind voorgesteld. Een dergelijke voorstelling wordt ook wel Sint-Anna-te-Drieën of Annatrits genoemd. De waarde van dit forse beeld ligt toch al snel rond de 600 à 700 euro. Het zou mooi zijn dat het, eenmaal hersteld, weer in een kapel terechtkomt.

Anna en Maria.Dit is een mooi beeld dat waarschijnlijk nog uit de 18de eeuw stamt. Het is dus antiek en heeft zeker waarde. De belangstelling voor latere religieuze beelden mag dan wat minder zijn, dit beeld moet je zeker bijhouden en eventueel wat laten restauraren (door een deskundige restaurateur). Haal de polychromieresten niet weg! Dergelijke beelden waren altijd beschilderd, op een laag gesso (kalk met lijm).Ook de voorstelling is boeiend: Anna, echtgenote van Joachim, met Maria, haar dochter, op de arm. Ze worden veelal samen met het Christuskind voorgesteld. Een dergelijke voorstelling wordt ook wel Sint-Anna-te-Drieën of Annatrits genoemd. De waarde van dit forse beeld ligt toch al snel rond de 600 à 700 euro. Het zou mooi zijn dat het, eenmaal hersteld, weer in een kapel terechtkomt.