Sigarenkist Expo 58

Dankzij het speurwerk en de kennis van volkskundige Mark Adriaen die in Poperinge ooit een interessante expositie organiseerde over de tabaksnijverheid, kunnen we dit doosje dan toch thuiswijzen!

Deze sigarenkist is identicificeerbaar, aldus Mark Adriaen, dankzij het nummer op het zegelbandje. Het nummer 6187 is het fiscaal nummer voor rooktabak dat op 21.02.1952 werd toegekend aan de tabaksfabriek A. De Neve uit Brugge. Het bedrijf De Neve bestond reeds vroeger en vervaardigde ondermeer de sigaren "Vieux Bruges- Oud Brugge", aldus kenner Mark Adriaen.

De doos zal dus naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel zijn vervaardigd, maar werd daarom niet op de Expo zelf verkocht. De waarde is 20 euro.

Sigarenkist Expo 58Dankzij het speurwerk en de kennis van volkskundige Mark Adriaen die in Poperinge ooit een interessante expositie organiseerde over de tabaksnijverheid, kunnen we dit doosje dan toch thuiswijzen!Deze sigarenkist is identicificeerbaar, aldus Mark Adriaen, dankzij het nummer op het zegelbandje. Het nummer 6187 is het fiscaal nummer voor rooktabak dat op 21.02.1952 werd toegekend aan de tabaksfabriek A. De Neve uit Brugge. Het bedrijf De Neve bestond reeds vroeger en vervaardigde ondermeer de sigaren "Vieux Bruges- Oud Brugge", aldus kenner Mark Adriaen.De doos zal dus naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel zijn vervaardigd, maar werd daarom niet op de Expo zelf verkocht. De waarde is 20 euro.