Guy Vandenbranden.

De belangstelling voor de naoorlogse abstracte kunst groeit met de dag. Momenteel loopt er trouwens een mooie tentoonstelling over in het museum van Mons: een aanrader.

Beeldend kunstenaar Guy Vandenbranden (1926) blijft aan van de toonaangevende figuren die vanaf de jaren '50 geometrisch abstracte werken schilderde. Vooral zijn oudere werken, uit de jaren '50 en '60 zijn gezocht. In de jaren '60 en '70 ovolueerde Vandenbranden tot een meer grafische stijl met vrij felle kleuren. Daarbij speelde hij met allerlei hoekige patronen opgebouwd uit vlakken en lijnen. Sommige werekn zijn zeer ritmisch bedacht. Vandenbranden heeft veel schilderijen gemaakt. Deze werken zijn zeker verkoopbaar via de veiling of via een galerie. U kunt zelf, via het net even uitzoeken, wie er eventueel belangstelling voor heeft. Een basiswaarde zou kunnen 1800 à 2000 euro per schilderij kunnen zijn. Idien het om grote doeken gaat, dan ligt de waarde hoger. Maar dit is een basisbedrag dat hoger kan worden geëvalueerd. Op basis van die foto's is de waarde niet zo goed te schatten. Voor de topwerken van Vandenbranden wordt een stuk meer opgehoest.

Guy Vandenbranden.De belangstelling voor de naoorlogse abstracte kunst groeit met de dag. Momenteel loopt er trouwens een mooie tentoonstelling over in het museum van Mons: een aanrader.Beeldend kunstenaar Guy Vandenbranden (1926) blijft aan van de toonaangevende figuren die vanaf de jaren '50 geometrisch abstracte werken schilderde. Vooral zijn oudere werken, uit de jaren '50 en '60 zijn gezocht. In de jaren '60 en '70 ovolueerde Vandenbranden tot een meer grafische stijl met vrij felle kleuren. Daarbij speelde hij met allerlei hoekige patronen opgebouwd uit vlakken en lijnen. Sommige werekn zijn zeer ritmisch bedacht. Vandenbranden heeft veel schilderijen gemaakt. Deze werken zijn zeker verkoopbaar via de veiling of via een galerie. U kunt zelf, via het net even uitzoeken, wie er eventueel belangstelling voor heeft. Een basiswaarde zou kunnen 1800 à 2000 euro per schilderij kunnen zijn. Idien het om grote doeken gaat, dan ligt de waarde hoger. Maar dit is een basisbedrag dat hoger kan worden geëvalueerd. Op basis van die foto's is de waarde niet zo goed te schatten. Voor de topwerken van Vandenbranden wordt een stuk meer opgehoest.