Dit schilderij lijkt geen oninteressante vondst! Het is waarschijnlijk van de Franse kunstenaars en kunstcriticus Zacharie Astruc (1835 - 1907) die onder meer bevriend was met Edouard Manet, Claude Monet, Henri Fantin-Latour en Alphonse Legros. Na de Frans-Duitse oorlog vluchtte hij naar Spanje waar hij in Toledo een kopie maakte van de Sint-Fransiscus van Assisië uit de kathedraal. Het werk moet ook in die context te situeren zijn. Het kader is jonger.

Ondanks al die ronkende namen is het doek niet zoveel waard, op basis van veilingresultaten denk ik aan iets in de buurt van 750 à 1000 euro.

Dit schilderij lijkt geen oninteressante vondst! Het is waarschijnlijk van de Franse kunstenaars en kunstcriticus Zacharie Astruc (1835 - 1907) die onder meer bevriend was met Edouard Manet, Claude Monet, Henri Fantin-Latour en Alphonse Legros. Na de Frans-Duitse oorlog vluchtte hij naar Spanje waar hij in Toledo een kopie maakte van de Sint-Fransiscus van Assisië uit de kathedraal. Het werk moet ook in die context te situeren zijn. Het kader is jonger.Ondanks al die ronkende namen is het doek niet zoveel waard, op basis van veilingresultaten denk ik aan iets in de buurt van 750 à 1000 euro.