Theodore Gerard.

Kunstschilder Théodore Gérard werd in 1829 geboren in Gent en overleed in 1895 te Laken. Hij was zowel als auteur, olieverfschilder als aquarellist actief. Gérard begon als schilder-decorateur in Gent en vestigde zich daarna in Brussel waar hij heel wat kopieën maakte van schilderijen! Vanaf het midden van de 19de eeuw ontpopte hij zich tot een getalenteerd genreschilder. Théodore Gérard was een van de talrijke aanhangers van de romantische school die vooral in de Duitstalige landen furore maakte. Deze stijl was ook nauw verweven met de muziekcultuur in die landen. Je vindt werk van Théodore Gérard in de musea van Antwerpen, Brussel, Gent en Kortrijk.

Kopie.

Van dit werk van Théodore Gérard vond ik op het net al verschillende kopieën. Vermoedelijk maakte hij er meerdere versies van. Indien dit aan authentiek werk is (heb het niet in detail gezien), dan kan de waarde oplopen tot 2500 à 3000 euro!

Satsuma

De porseleinen wierookbrander komt uit Japan en is Satsumaporselein. Maar het gaat om laat Satsumaporselein met een geringe waarde, zeker ook door die beschadiging: 30 euro.

Theodore Gerard.Kunstschilder Théodore Gérard werd in 1829 geboren in Gent en overleed in 1895 te Laken. Hij was zowel als auteur, olieverfschilder als aquarellist actief. Gérard begon als schilder-decorateur in Gent en vestigde zich daarna in Brussel waar hij heel wat kopieën maakte van schilderijen! Vanaf het midden van de 19de eeuw ontpopte hij zich tot een getalenteerd genreschilder. Théodore Gérard was een van de talrijke aanhangers van de romantische school die vooral in de Duitstalige landen furore maakte. Deze stijl was ook nauw verweven met de muziekcultuur in die landen. Je vindt werk van Théodore Gérard in de musea van Antwerpen, Brussel, Gent en Kortrijk. Kopie.Van dit werk van Théodore Gérard vond ik op het net al verschillende kopieën. Vermoedelijk maakte hij er meerdere versies van. Indien dit aan authentiek werk is (heb het niet in detail gezien), dan kan de waarde oplopen tot 2500 à 3000 euro!SatsumaDe porseleinen wierookbrander komt uit Japan en is Satsumaporselein. Maar het gaat om laat Satsumaporselein met een geringe waarde, zeker ook door die beschadiging: 30 euro.