Jef Van Hooste.

Waarom zou dit geen echt werk zijn. Minder bekende kunstenaars worden niet vervalst. Het kan natuurlijk altijd om een prent gaan, een drukwerk. Dat kan ik niet zien op de foto.

Jef of Jozef Van Hooste (Sint-Niklaas, 1884 - 1940) kreeg zijn opleiding aan de academie van Sint-Niklaas. Tijdens zijn internering in Harderwijk, gedurende de Eerste Wereldoorlog, ontdekte hij zijn aanleg voor het pastelschilderen. Van Hooste had een voorkeur voor de landschappen van het Waasland, maar hij schilderde ook interieurs en stellevens in een romantisch expressionisme. De waarde van dit werk ligt rond de 350 à 400 euro.

Jef Van Hooste.Waarom zou dit geen echt werk zijn. Minder bekende kunstenaars worden niet vervalst. Het kan natuurlijk altijd om een prent gaan, een drukwerk. Dat kan ik niet zien op de foto.Jef of Jozef Van Hooste (Sint-Niklaas, 1884 - 1940) kreeg zijn opleiding aan de academie van Sint-Niklaas. Tijdens zijn internering in Harderwijk, gedurende de Eerste Wereldoorlog, ontdekte hij zijn aanleg voor het pastelschilderen. Van Hooste had een voorkeur voor de landschappen van het Waasland, maar hij schilderde ook interieurs en stellevens in een romantisch expressionisme. De waarde van dit werk ligt rond de 350 à 400 euro.