Schilderij Jean Milo.

Jean Milo was de pseudoniem van Emile Jean Ghislain Van Gindertael, (Sint-Joost-ten-Node, 1906 - Rixensart, 1993) die actief was als kunstschilder, tekenaar, collagist en kunstkriticus. Hij was de jongere broer van de beter bekende Roger Van Gindertael.

Milo kreeg zijn opleiding aan de academie van Sint-Joost-ten-Node en studeerde ook aan de academie van Brussel bij de befaamde Constant Montald. Van 1921 tot 1931 was hij onderdirecteur van de avant-garde galerie Le Centaure in Brussel. En daarna situeren we hem in de avant garde als kunstenaar. Dit tableau is echter heel traditioneel qua onderwerp en techniek. Ofwel is het niet van Milo, ofwel verkeerd gedateerd. Dan zou hete en stuk ouder zijn. Vooral de abstracte werken van Milo zijn gezocht, niet dit soort traditioneel werk, goed voor een 100 euro.

Schilderij Jean Milo.Jean Milo was de pseudoniem van Emile Jean Ghislain Van Gindertael, (Sint-Joost-ten-Node, 1906 - Rixensart, 1993) die actief was als kunstschilder, tekenaar, collagist en kunstkriticus. Hij was de jongere broer van de beter bekende Roger Van Gindertael.Milo kreeg zijn opleiding aan de academie van Sint-Joost-ten-Node en studeerde ook aan de academie van Brussel bij de befaamde Constant Montald. Van 1921 tot 1931 was hij onderdirecteur van de avant-garde galerie Le Centaure in Brussel. En daarna situeren we hem in de avant garde als kunstenaar. Dit tableau is echter heel traditioneel qua onderwerp en techniek. Ofwel is het niet van Milo, ofwel verkeerd gedateerd. Dan zou hete en stuk ouder zijn. Vooral de abstracte werken van Milo zijn gezocht, niet dit soort traditioneel werk, goed voor een 100 euro.