Carrier-Belleuse

.

Als je even grasduint op het net vind je heel wat informatie over de artistieke familie Carrier-Belleuse. De beroemdste telg was natuurlijk Albert Ernest Carrier-Belleuse (1824 - 1887), alombekend als beeldhouwer en ooit nog actief in Brussel alwaar hij meewerkte aan de sculpturen van de Brusselse beurs.

Albert-Ernest Carrier-Belleuse schilderde ook van die erotische getinte doeken met sierlijke dames. Maar misschien is dit een werk van zijn zoon Clément Carrier-Belleuse (°1856) over wie ik minder info vond. Laat het werk eens zien aan een expert vertrouwd met de 19de eeuwse romantiek. Het kan best wat waard zijn, indien authentiek natuurlijk.

Carrier-Belleuse.Als je even grasduint op het net vind je heel wat informatie over de artistieke familie Carrier-Belleuse. De beroemdste telg was natuurlijk Albert Ernest Carrier-Belleuse (1824 - 1887), alombekend als beeldhouwer en ooit nog actief in Brussel alwaar hij meewerkte aan de sculpturen van de Brusselse beurs.Albert-Ernest Carrier-Belleuse schilderde ook van die erotische getinte doeken met sierlijke dames. Maar misschien is dit een werk van zijn zoon Clément Carrier-Belleuse (°1856) over wie ik minder info vond. Laat het werk eens zien aan een expert vertrouwd met de 19de eeuwse romantiek. Het kan best wat waard zijn, indien authentiek natuurlijk.