Graag wat meer info over dit werkje, geschilderd op een rood koperen plaat. Foto's in aparte mail. Ik heb dit kunstwerkje van mijn ouders gekregen, zij hebben het in de jaren 70 gekocht van een pastoor (kanten van Aalst). Formaat Br 42 cm x H 31 cm De foto is niet zo goed qua scherpte en kleur maar de kleuren zijn heel warm en diep en alles is in detail uitgewerkt. de foto van het detail in de voorgrond geeft daar een beter idee van. wij denken dat het Vlaams is en heel oud. Kan je daar iets meer over vertellen en een schatting doen?

Dit schattige schilderijtje is een singerie. Al in de oudheid werden apen afgebeeld, die fratsen uithalen. Dit satirische genre kende ook weer succes in de 17de en de 18de eeuw. Hoewel nog wat 17de eeuws qua stijl, kan dit tableau best al 18de eeuws zijn en eventueel van Vlaamse makelij.

Misschien staan er wel initialen op die ons naar de auteur zouden kunnen leiden. Anoniem is dit fraaie werkje, indien intact, wat je niet kan zien op deze foto, stellig flink wat waard. Voor zoiets hoest je op de veiling al snel 2000 euro op. Met een bekende auteur is het werk meer waard, dat spreekt voor zich.

Graag wat meer info over dit werkje, geschilderd op een rood koperen plaat. Foto's in aparte mail. Ik heb dit kunstwerkje van mijn ouders gekregen, zij hebben het in de jaren 70 gekocht van een pastoor (kanten van Aalst). Formaat Br 42 cm x H 31 cm De foto is niet zo goed qua scherpte en kleur maar de kleuren zijn heel warm en diep en alles is in detail uitgewerkt. de foto van het detail in de voorgrond geeft daar een beter idee van. wij denken dat het Vlaams is en heel oud. Kan je daar iets meer over vertellen en een schatting doen?Dit schattige schilderijtje is een singerie. Al in de oudheid werden apen afgebeeld, die fratsen uithalen. Dit satirische genre kende ook weer succes in de 17de en de 18de eeuw. Hoewel nog wat 17de eeuws qua stijl, kan dit tableau best al 18de eeuws zijn en eventueel van Vlaamse makelij. Misschien staan er wel initialen op die ons naar de auteur zouden kunnen leiden. Anoniem is dit fraaie werkje, indien intact, wat je niet kan zien op deze foto, stellig flink wat waard. Voor zoiets hoest je op de veiling al snel 2000 euro op. Met een bekende auteur is het werk meer waard, dat spreekt voor zich.