De Brusselse kunstenaar Roger Somville (°1923) werd vooral bekend als schilder, graficus en ontwerper van wandtapijten. In 1946 was hij ondermeer medestichter van het 'Centre de Rénovation de la Tapisserie de Tournai'.Zijn werk is vrij expressief geladen. Hij schilderde veel naakte vrouwen in een mysterieuze, licht erotische sfeer. Deze werken kennen nog steeds succes, want de dames met ronde borsten en wulpse heupen blijven het publiek aanspreken.

Jeune Peinture Belge

Hij maakte ook veel tekeningen en litho's van dergelijke gezichtjes die eigenlijk niet zo verfijnd ogen, maar toch van een artistieke expressiviteit getuigen. Somville was trouwens erg actief in de kunstscène en was ondermeer lid van de 'Jeune Peinture Belge'. Tekeningen met dergelijke koppen zijn al snel 600 à 1500 euro waard, een litho 150 à 250 euro. U heeft dus goed gekocht!

De Brusselse kunstenaar Roger Somville (°1923) werd vooral bekend als schilder, graficus en ontwerper van wandtapijten. In 1946 was hij ondermeer medestichter van het 'Centre de Rénovation de la Tapisserie de Tournai'.Zijn werk is vrij expressief geladen. Hij schilderde veel naakte vrouwen in een mysterieuze, licht erotische sfeer. Deze werken kennen nog steeds succes, want de dames met ronde borsten en wulpse heupen blijven het publiek aanspreken. Jeune Peinture BelgeHij maakte ook veel tekeningen en litho's van dergelijke gezichtjes die eigenlijk niet zo verfijnd ogen, maar toch van een artistieke expressiviteit getuigen. Somville was trouwens erg actief in de kunstscène en was ondermeer lid van de 'Jeune Peinture Belge'. Tekeningen met dergelijke koppen zijn al snel 600 à 1500 euro waard, een litho 150 à 250 euro. U heeft dus goed gekocht!