Volkskunst

.

Het gaat hier om volkskunst uit de late 19de eeuw, vermoedelijk vervaardigd in een klooster. De Onze-Lieve-Vrouw kan van was of pijpaarde zijn, dat is moeilijk te zien op de foto. Vroeger werden veel van deze kapelletjes in kloosters vervaardigd. Het gaat trouwens om een oude traditie. Al in de late middeleeuwen en de eeuwen daarna produceerden sommige kloosters dergelijke huiskapellen. Van sommige waren de beeldjes van hout of was. Deze traditie ging in de loop van de vorige eeuw grotendeels teloor, maar wordt hier en daar wel nog voortgezet.

Dergelijke volkskunst wordt wel verzameld. Dit is kapelletje is nu niet van topkwaliteit, waardoor de waarde gering is: 50 euro. Maar sommige exemplaren zijn ware kunstwerkjes die dan wel weer wat opbrengen in de antiekhandel.

Volkskunst.Het gaat hier om volkskunst uit de late 19de eeuw, vermoedelijk vervaardigd in een klooster. De Onze-Lieve-Vrouw kan van was of pijpaarde zijn, dat is moeilijk te zien op de foto. Vroeger werden veel van deze kapelletjes in kloosters vervaardigd. Het gaat trouwens om een oude traditie. Al in de late middeleeuwen en de eeuwen daarna produceerden sommige kloosters dergelijke huiskapellen. Van sommige waren de beeldjes van hout of was. Deze traditie ging in de loop van de vorige eeuw grotendeels teloor, maar wordt hier en daar wel nog voortgezet.Dergelijke volkskunst wordt wel verzameld. Dit is kapelletje is nu niet van topkwaliteit, waardoor de waarde gering is: 50 euro. Maar sommige exemplaren zijn ware kunstwerkjes die dan wel weer wat opbrengen in de antiekhandel.