Dit is zeker een aardige vondst! Deze kruik is immers behoorlijk oud! De kruik stamt uit de late 15de of vroege 16de eeuw. Op de schilderijen van Breughel staan dergelijke kruiken. De kruik is van steengoed, een zeer harde ceramieksoort, gebakken aan 1250 graden Celsius. De kruik werd gebakken in het plaatsje Raeren (in België, maar op de grens met Duitsland). Daar kan je trouwens dergelijke kruiken bewonderen in het lokale museum.

De kruik heeft een typische vorm en afwerking, met dikke draairingen (ideaal om vast te grijpen met vette vingers) en een uitgeknepen standring (typisch voor middeleeuwse ceramiek).

De kruik is dus heel oud, maar in de eerste plaats een archeologische vondst, zonder echte antiquarische waarde, vermits het stuk ook niet volledig is. Maar toch verdient de kruik een mooi plaatsje in het interieur!

Dit is zeker een aardige vondst! Deze kruik is immers behoorlijk oud! De kruik stamt uit de late 15de of vroege 16de eeuw. Op de schilderijen van Breughel staan dergelijke kruiken. De kruik is van steengoed, een zeer harde ceramieksoort, gebakken aan 1250 graden Celsius. De kruik werd gebakken in het plaatsje Raeren (in België, maar op de grens met Duitsland). Daar kan je trouwens dergelijke kruiken bewonderen in het lokale museum. De kruik heeft een typische vorm en afwerking, met dikke draairingen (ideaal om vast te grijpen met vette vingers) en een uitgeknepen standring (typisch voor middeleeuwse ceramiek). De kruik is dus heel oud, maar in de eerste plaats een archeologische vondst, zonder echte antiquarische waarde, vermits het stuk ook niet volledig is. Maar toch verdient de kruik een mooi plaatsje in het interieur!