Frans Van Immerseel.

Frans Van Immerseel (Borsbeel, 1909 - Wilrijk, 1978) was actief als schilder, glazenier en graficus en beroemd als stoetenbouwer. Van Immerseel was een leerling van Tony Van Os (Antwerpen, 1886 - Tense, 1945), actief als schilder en graficus. Voor zijn vele glasramen vond Van Immerseel inspiratie in de Vlaamse volkscultuur en daarbij verwees hij graag naar Reinaart de Vos, Tijl Uilenspiegel en Pallieter.

Hij was ook de auteur van vele prenten. De waarde van deze prent ligt rond de 15 euro. Prenten zijn natuurlijk serieproducten. De schilderijen en glasramen zijn meer waard.

Frans Van Immerseel.Frans Van Immerseel (Borsbeel, 1909 - Wilrijk, 1978) was actief als schilder, glazenier en graficus en beroemd als stoetenbouwer. Van Immerseel was een leerling van Tony Van Os (Antwerpen, 1886 - Tense, 1945), actief als schilder en graficus. Voor zijn vele glasramen vond Van Immerseel inspiratie in de Vlaamse volkscultuur en daarbij verwees hij graag naar Reinaart de Vos, Tijl Uilenspiegel en Pallieter. Hij was ook de auteur van vele prenten. De waarde van deze prent ligt rond de 15 euro. Prenten zijn natuurlijk serieproducten. De schilderijen en glasramen zijn meer waard.