Het kan Brussels porselein zijn, maar het beeldje zou ook uit het Waalse Andenne komen waar in de 19de dergelijke beeldjes werden vervaardigd.

Al in de 18de eeuw had Andenne een fabriek van faience fine, gesticht door Joseph Wauters. In de 19de eeuw kwam Jacques Fourmy (kwam uit Sèvres) om er porselein te vervaardigen. Naast serviesgoed werd er veel religieus porselein geproduceerd. Andenne was trouwens ook beroemd voor zijn pijpen! We raden een bezoek aan het Museé de la Céramique te Andenne stellig aan. Er werd ook flink wat gepubliceerd over het porselein uit Andenne en ook op het net vind je wat info.

Dit charmante beeldje, vermoedelijk uit Andenne, is laat 19de eeuws en 25 à 30 euro waard.

Het kan Brussels porselein zijn, maar het beeldje zou ook uit het Waalse Andenne komen waar in de 19de dergelijke beeldjes werden vervaardigd. Al in de 18de eeuw had Andenne een fabriek van faience fine, gesticht door Joseph Wauters. In de 19de eeuw kwam Jacques Fourmy (kwam uit Sèvres) om er porselein te vervaardigen. Naast serviesgoed werd er veel religieus porselein geproduceerd. Andenne was trouwens ook beroemd voor zijn pijpen! We raden een bezoek aan het Museé de la Céramique te Andenne stellig aan. Er werd ook flink wat gepubliceerd over het porselein uit Andenne en ook op het net vind je wat info.Dit charmante beeldje, vermoedelijk uit Andenne, is laat 19de eeuws en 25 à 30 euro waard.