Porselein.

Het bordje is inderdaad met de hand beschilderd. Dat gebeurde door een porseleinschilder die een fijn penseel heeft gehanteerd, waardoor je meteen aan boekverluchtingen denkt. Zo gek is dat niet. De beschilderingen op porselein zijn inderdaad bijna steeds verfijnd.

Hutschenreuther.

Ikzelf kan het merkje op de foto niet lezen, maar blijkbaar zag u Hutschenreuther. Het gaat om porselein uit de fabriek van Gräfenthal in Thuringen (Duitsland), in 1861 gesticht door Unger, Schneider en Hutschenreiter.Tegen 1865 was het al een groot en bloeiend bedrijf dat veel serviesgoed maakte. In 1885 trok Unger zich terug en in 1886 ook Hutschenreuther. De tegenwoordige naam is Carl Schneider Héritiers. Er worden vooral porselein figuren gemaakt. Uw 19de eeuwse bordje, deel van een servies, is best decoratief, de waarde is zo'n 5 euro.

Porselein.Het bordje is inderdaad met de hand beschilderd. Dat gebeurde door een porseleinschilder die een fijn penseel heeft gehanteerd, waardoor je meteen aan boekverluchtingen denkt. Zo gek is dat niet. De beschilderingen op porselein zijn inderdaad bijna steeds verfijnd.Hutschenreuther.Ikzelf kan het merkje op de foto niet lezen, maar blijkbaar zag u Hutschenreuther. Het gaat om porselein uit de fabriek van Gräfenthal in Thuringen (Duitsland), in 1861 gesticht door Unger, Schneider en Hutschenreiter.Tegen 1865 was het al een groot en bloeiend bedrijf dat veel serviesgoed maakte. In 1885 trok Unger zich terug en in 1886 ook Hutschenreuther. De tegenwoordige naam is Carl Schneider Héritiers. Er worden vooral porselein figuren gemaakt. Uw 19de eeuwse bordje, deel van een servies, is best decoratief, de waarde is zo'n 5 euro.